Dragoste: Tradiţii de nuntă surprinzătoare, din întreaga lume

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 08 februarie 2022, 11:28

Fiecare familie are propriile tradiţii şi fiecare mireasă, viitoare soţie, vrea să facă nunta într-un anumit fel. Dacă şi tu vrei o nuntă cu totul specială, vezi mai departe câteva tradiţii din întreaga lume, din care să te inspiri!
În Grecia, dacă vrei ca relaţia cu noul tău soţ să fie cât se poate de dulce, atunci când te îmbraci în rochia de mireasă, pune-ţi un cub de zahăr în mănuşă.
Englezii cred că miercurea este cea mai bună zi în care să te căsătoreşti, deşi dacă te căsătoreşti lunea se spune că veţi fi bogaţi, iar dacă vă căsătoriţi marţi, că veţi fi sănătoşi. Tot ei cred că dacă găseşti un păianjen în rochia de mireasă, înseamnă că vei avea mult noroc.
În Egipt, domnişoarele de onoare o ciupesc pe mireasă în ziua nunţi, pentru a avea noroc în căsnicie. De asemenea, după nuntă, familia găteşte pentru proaspătul cuplu timp de o săptămână, ca cei doi să se poată relaxa.
Dragoste şi sex: În cuplu, totul se împarte la doi
În Cehia nu se aruncă cu orez după ce doi tineri se căsătoresc, ci cu boabe de mazăre.
În Suedia, miresele au câte un ban valoros – unul de aur de la mamă şi unul de argint de la tată – în fiecare pantof, ca mariajul ei să nu ducă lipsă de nimic.
Inelele în formă de şarpe încolăcit, cu ochii din rubine, erau verighete populare în era Victoriană, în Anglia, şi semnificau eternitatea.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

În Antichitate, Grecii şi Romanii credeau că vălul de pe faţa miresei o proteja pe aceasta de spiritele rele. Încă de atunci, miresele poartă vălul la nuntă.
Înainte, în Danemarca, mirele şi mireasa se îmbrăcau fiecare în ţinuta celuilalt, pentru a deruta spiritele rele. Tradiţia aceasta nu se mai pune în aplicare, în zilele noastre.
Dragoste şi sex: Arată-i cât de mult îl iubeşti, fără cuvinte
Nu se ştie de unde provine această tradiţie – dacă cea mai tânără dintre surori se căsătoreşte prima, atunci cea mai mare trebuie să danseze în picioarele goale la nunta ei, altfel riscă să nu se mai căsătorească niciodată.
Dragoste: Tradiţii de nuntă surprinzătoare, din întreaga lume
Petrecerile burlacilor au fost ţinute prima oară de soldaţii spartani, care îşi luau „la revedere” de la zilele de celibatar printr-o petrecere nebunească.
În Africa de Sud, părinţii mirilor aprindeau focul în vatra tinerilor proaspăt căsătoriţi cu flăcări provenite de la propriile vetre, ca aceştia să ducă o viaţă bună împreună.

Vezi cele mai intalnite traditii de nunta la romani!
Foto 1: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter