De ce îi place atât de mult să fie burlac ?

De Raluca Cristea, pe

Este imposibil să nu fi observat cum lumea e plină de bărbaţi convinşi chiar şi la 30 de ani că nu este cazul, încă, să se însoare.

De unde a început flagelul cu burlăcia şi cum se maniifestă? Am putea scrie un roman despre asta. Puţină chimie, puţină ştiinţă şi multă experienţă de viaţă – cam astea ar fi ingredientele ca să înţelegi ceva din ,,magia” burlăciei.

Flagelul burlăciei în lumea de la Hollywood


Am putea spune că pe plan mondial flagelul s-a răspândit de la Hollywood unde parcă în ciuda noastră cei mai frumoşi bărbaţi sunt singuri. Şi spun ,,în ciuda” pentru că oricum nu pot fi ai noştri aşa că mai bine i-am vedea cu cineva şi gata. Dar singuri? Singuri şi disponibili? Disponibili pentru cine, ma întreb.

George Clooney pare că a dat startul maratonului burlăciei în secolul 21 la Hollywood şi obiceiul s-a răspândit repede în toată lumea. Colegi de burlăcie dar şi în lumea actorilor îi sunt Jack Nicholson, Ryan Reynolds, Gerard Butler, Zay Efron, Ed Westwick, Alexander Skarsgard şi mulţi alţii. Am putea pune burlăcia lor pe seama stilului de viaţă încărcat şi greu de înţeles de anumite femei, deşi mi-e tare greu să cred că nu există femeie atât de neînţelegătoare.

Flagelul burlăciei în România


În România noastră dragă, cu totul altă poveste. Şi noi avem burlaci aparent convinşi, dar sunt puţini şi majoritatea par că urmează un model Hollywoodian. Oricum, modele de burlaci există pentru bărbaţii din România, iar dacă n-au modele, atunci au sigur criză financiară, profesie prost plătită, perspective limitate şi nesiguranţa unui viitor în 2. Hmm…acum văd că tot ce e de rău la bărbaţi e la genul feminin. Şi mă mai întreb de ce vor să fie burlaci. Femininele îi sperie se pare.

Burlăcia are propriul ei cod genetic? Asta e bună.


Cercetătorii din Suedia nu au stat degeaba deloc şi au descoperit ceva ce dă o altă nuanţă noţiunii de înşelat şi burlăcie. Este vorba despre gena Allele 334, care, dacă se multiplică, îi predispune pe bărbaţii în cauză la infidelitate şi burlăcie.

Partea tragică şi comică în acelaşi timp este că aproape jumătate din bărbaţii care au participat la studiul cercetătorilor au o copie a genei Allele 334.

Motivaţii de burlac


Înainte să îi faci iubitului o programare pentru teste ADN, aruncă un ochi la motivaţiile mult mai plauzibile şi mai des întâlnite pentru care prea multor bărbaţi le este bine şi singuri:
– sexul este mai la îndemână şi mai variat;
– nu vor să audă de compromisurile şi posibilele schimbări specifice statutului de bărbat însurat;
– nu vor deocamdată copii iar căsnicia aduce inevitabil şi un copil;
– nu vor să facă parte din aşa zisul ,,spirit de turmă” şi să urmeze ideea preconcepută conform căreia trebuie să te însori până la 30 de ani;
– vor casa lor şi o carieră solidă înainte să îşi ia angajamente.
– vor să încerce de toate până să ia decizia cea mare;
– nu au întâlnit până acum femeia potrivită.

Tu ce crezi? Unii burlaci exagerează sau sunt liberi să facă ce vor? Care este burlacul tău preferat de la Hollywood?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter