Concubinajul este un act blamat de Biserică

De Stela Moisescu, pe

Tot mai multe cupluri aleg să locuiască împreună înainte de a se căsători. Ei consideră că acţionează în interesul relaţiei. De multe ori, traiul sub acelaşi acoperiş nu e soluţia.
Locuitul împreună înainte de căsătorie este blamat de Biserică

Mai exact, coabitarea fără oficializarea relaţiei devine un păcat atunci când cei doi întreţin relaţii sexuale.

„Sigur că aceştia au nevoie de un timp pentru a se cunoaşte şi pentru a observa care sunt calităţile şi defectele celuilalt. Unii tineri ajung însă să folosească  concubinajul ca pe un substitut al căsătoriei. Atunci când cei doi nu sunt deschişi legitimizării relaţiei din punct de vedere civil şi religios, se comite un păcat”, precizează preotul Petre.

Locuitul împreună nu vă pregăteşte pentru căsătorie şi nici nu vă fereşte de divorţ. În schimb, creşte riscul abuzurilor în cuplu şi faţă de copii, arată numeroase studii.

Traiul sub acelaşi acoperiş nu vă pregăteşte pentru căsătorie

Uneori, cuplurile preferă să testeze terenul locuind o vreme împreună înainte să facă „pasul cel mare”.

Doar 26% dintre femei şi 19% dintre bărbaţi, participanţi în cadrul unui studiu, s-au căsătorit cu persoana cu care coabitau, arată associatedcontent.com.

Potrivit unui alt studiu, în jur de 40 % dintre cuplurile din SUA care locuiesc împreună, fără oficializarea relaţiei, ajung să se despartă.

Locuitul împreună înainte de căsătorie nu scade riscul de divorţ

Unele cupluri consideră că, locuind împreună, ajung să se cunoască în profunzime. Astfel, reduc riscul ca după căsătorie să găsească eventuale motive de despărţire. Prin urmare, se evită şi divorţul.

Ei bine, potrivit unui studiu, cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au cu până la 96% mai mare risc de divorţ sau despărţire faţă de cuplurile care se mută împreună după oficializarea relaţiei.

Explicaţia constă în faptul că cei care se mută împreună fără a-şi legaliza legătura se simt „liberi să plece” şi sunt mai puţin dispuşi să facă anumite compromisuri şi sacrificii pentru binele relaţiei.

Mai multe abuzuri în cazul coabitării fără oficializare

Abuzurile fizice sunt de două ori mai dese în rândul cuplurilor care locuiesc împreună fără a se căsători decât în rândul celor căsătoriţi.

Pe parcursul unui an, s-au raportat cazuri de violenţă la 35 % dintre cuplurile care locuiesc sub acelaşi acoperiş fără legalizarea relaţie, spre deosebire de 15 % cu legalizarea relaţiei.

Abuzurile asupra copiilor sunt şi ele mai frecvente în cazul coabitării fără căsătorie, relevă anumite studii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter