Ce plăceri feminine să nu sacrifici de dragul lui

De Stela Moisescu, pe

Când intri într-o relaţie ar fi de preferat să nu îţi asumi rolul de iubită pe de-a-ntregul. Mi-a plăcut ce a declarat Jennifer Aniston, că femeile oferă partenerului…
de viaţă totul din instinct… Dar până într-un punct. La un moment dat realizezi că numai tu oferi şi începi să te superi că iubitul tău nu te tratează cu aceeaşi consideraţie. Dar este oare vina lui sau este vina ta că l-ai învăţat prost?

Vei fi împlinită cu adevărat lângă un bărbat, doar dacă nu i te oferi în totalitate! Păstrează o părticică din cum erai tu înainte să-l întâlneşti pe EL. În acest fel ştii mereu cine eşti şi ce vrei. În acest fel oferi, dar şi primeşti, pentru că nu îţi este teamă să ceri ce ţi se cuvine.

Iată ce plăceri şi tabieturi nu ar trebui să tai de pe listă doar pentru că acum eşti într-o relaţie, iar gândurile tale încep cu invariabilul „noi”…

Nu-l lăsa să te prindă în totalitate

În majoritatea cazurilor, barbatul îşi asumă rolul de cuceritor. El îşi dă interesul la început, cât să o seducă pe femeia dorită. Femeile sunt cele care duc greul într-o relaţie, pentru că fac tot posibilul să susţină relaţia. Nu crea şi tu acest scenariu, doar de teama că el te va lăsa pentru alta.

Nu îţi asuma imediat rolul de iubită grijulie şi vei avea mai multe de câştigat! Nu te grăbi să-i calci cămăşile şi să-l impresionezi cu gătitul. Dacă faci aceste lucruri, iubitul tău va renunţa să mai joace rolul cuceritorului. Va considera că te-a prins în plasa lui. Astfel, vei ajunge la vorbele actriţei mai sus menţionate. Vei simţi că tu duci greul, iar el stă şi culege roadele muncii tale.

Te va enerva la culme faptul că uită să cumpere pâine, că nu-şi spală cana după ce şi-a băut cafeaua şi că nu-şi pune rufele uscate în şifonier. Cel mai tare te va enerva însă faptul că deşi faci tu şi aceste lucruri, el nici măcar nu-şi exprimă recunoştinţa în vreun fel.

Păstrează un dram de independenţă

Oricât de tentată ai fi să pui totul la comun, păstrează anumite lucruri doar pentru tine. Ele sunt cele care te menţin în contact cu identitatea ta de dinainte să fii cu EL. Iar acest contact este necesar pentru a pune bazele unei relaţii autentice, în care el te poate cunoaşte cu adevărat.
 
Adu-ţi aminte cât de bine te descurcai pe cont propriu. Când intrăm într-o relaţie ne dorim să putem conta pe cel de lângă noi. Doar că având această siguranţă începem să depindem de celălalt. Nu lăsa să se întâmple acest lucru, nu în totalitate!

Nu apela mereu la ajutorul iubitului tău doar pentru că este mai uşor aşa. După un timp vei tinde să crezi că nu poţi trăi fără el şi vei intra într-un con de umbră din care nu te vei mai putea aprecia la adevărata valoare! Iar acest lucru va dăuna relaţiei. Siguranţa de sine şi armonia lăuntrică sunt necesare pentru a crea armonie în relaţie cu altcineva.

Nu renunţa la elementul de noutate

Ce merită să mai păstrezi din trecut este setea de noutate, dar şi curajul de a profita de noile oportunităţi. Nu lăsa relaţia de cuplu să te închidă într-o colivie.

Vânează oportunităţile de la serviciu, chiar dacă se concretizează cu o delegaţie, urmează cursurile de pregătire profesională care te fascinează, chiar dacă nu sunt necesare. Totuşi, încearcă să nu acţionezi impulsiv.

Consultă-ţi iubitul şi include-l ori de câte ori poţi în planurile tale. Construieşte-ţi viaţa în colaborare cu el, dar nu în jurul lui!

Dă click şi află ce poţi învăţa din relaţiile avute de Jennifer Aniston!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter