8 lucruri pe care să nu le faci când treci printr-o despărţire

De Consuela Stratulat, pe

Mai devreme sau mai târziu, toată lumea trece printr-o despărţire. Indiferent de ce parte de afli, nu are cum să fie uşor, însă felul în care gestionezi situaţia te poate face să te simţi chiar mai rău. Află ce nu ar trebui să faci când ai rămas fără persoana iubită.
Nu îţi da întâlniri, doar pentru că toată lumea o face! Niciodată nu este o idee bună să te arunci într-o altă relaţie, imediat după despărţire. Petrece timp cu tine, gândeşte-te la motivele care te-au adus în această situaţie şi încearcă să înveţi ceva din greşeli. La momentul potrivit, vei fi pregătită să cunoşti pe altcineva.

Nu îţi face suferinţa publică

Când te întâlneşti prima dată cu fostul tău, după despărţire, ţi s-ar putea întâmpla două lucruri: fie începi să plângi imediat, fie zâmbeşti, flirtezi şi îţi vezi de drum. Încearcă să rămâi la ultima variantă. Fii încrezătoare şi arată-i că ai trecut peste, chiar dacă mai ai câteva lacrimi de vărsat.

Nu căuta răzbunare

Dacă nu reuşeşti să îl ierţi, nu vei fi fericită şi cu siguranţă nu vei reuşi să intri într-o altă relaţie. La fel de periculos este şi să te gândeşti constant la momentul în care vă veţi împăca. Un bărbat care iubeşte o femeie nu o lasă, indiferent de circumstanţe, aşa că încearcă să te aduni şi treci peste. Cu timpul vei scăpa şi de suferinţă!

Nu îi trimite mesaje după ce ai băut

Mesajele trimise fostului la beţie sunt cea mai proastă idee, iar reacţiile pe care le vei stârni nu îţi vor aduce alinare. Fie el nu va spune nimic, fie nu va spune nimic din ce îţi doreşti să auzi ori îţi va spune ce vrei să auzi, dar nu va face nimic, iar tu nu vei mai reuşi să treci peste. Când doi oameni se iubesc, nu prea le stă nimic în cale, iar dacă el nu este lângă tine, orice spune este irelevant.

Nu vă combinaţi ocazional doar pentru sex

Nu poţi fi prietenă cu beneficii cu fostul tău. Niciodată! Vei sfârşi prin a te simţi mai rău decât înainte să îl aduci în patul tău. Respectă-te suficient încât să nu te întorci la omul care nu a ştiut să mute munţii pentru a te ţine lângă el.

Nu îţi petrece timpul plângând după el

Este important să ai o perioadă în care să te confrunţi cu suferinţa, să plângi un pic şi să te întrebi „de ce?”. Nu rămâne, însă, în această stare pentru totdeauna. Cazi în genunchi, apoi adună-te, refă-ţi machiajul şi mergi mai departe.

Nu te implica într-o altă relaţie serioasă

Chiar dacă pare o soluţie, nu este. Nu vei reuşi să îl uiţi niciodată pe fostul şi nu îl vei cunoaşte cu adevărat pe actualul. Vei fi confuză şi nu vei face decât să îţi ascunzi suferinţa, până în momentul în care ai să izbucneşti.

Nu îl urmări pe Facebook

Şterge-ţi contul de Facebook după despărţire sau şterge-l pe el din listă, dacă nu te poţi abţine de la a-i verifica profilul la fiecare 10 minute. Dacă ştii câţi prieteni are şi cunoşti fiecare fată din listă, ai o problemă. În loc să îi acorzi lui atâta atenţie, mai bine ai grijă de tine. Citeşte cărţile care îţi plac, uită-te la filme, ieşi cu prietenii, ocupă-ţi timpul. Gândindu-te mereu la el nu îl va aduce înapoi. Şi apoi, de ce să plângi după un om care nu te-a plăcut suficient cât să rămână lângă tine?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter