Tu știi ce mărime porți la sutien? Iată cum calculezi

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 28 martie 2018, 13:01
Ce mărime porți la sutien? Multe dintre noi, femeile, ne alegem sutienele fără să știm cu exactitate ce mărime purtăm și ce ni s-ar potrivi mai bine. Ceea ce este greșit. Un sutien ales necorespunzător ne poate afecta sănătatea sânilor și, în plus, poate avea și un aspect inestetic. În rândurile de mai jos, veți găsi un ghid complet de alegere a sutienului corespunzător.

Ce mărime poți la sutien? Metoda de calcul

Pentru a afla ce mărime porți la sutien trebuie să folosești un centimetru bandă și să realizezi o serie de măsurători. Mai întâi trebuie aflată circumferința sânilor și apoi circumferința de sub sâni. Cu centimetrul ținut nu prea strâns, măsurătoarea trebuie făcută stând cu spatele drept, în zona cea mai proeminentă a bustului. Astfel, vei afla ce mărime porți la sutien prin calcularea diferenței dintre cele două valori ale circumferinței. În funcție de rezultate, afli ce cupă ți se potrivește cel mai bine:

Cupa A = 1,5 – 2,5 cm;

Cupa B = 6,5 – 9 cm;

Cupa C = 6,5 – 9 cm;

Cupa D = 9 – 11,5 cm;

Cupa E = 11,5 – 15 cm;

Cupa F = 15 – 18 cm.

Pe lângă circumferință, și bretelele îți pot da un semn că ai ales un sutien greșit. Ele nu trebuie să fie nici prea strânse, nici prea late, deoarece pot provoca dureri serioase de spate și de gât. Ele trebuie ajustate și echilibrate în așa fel încât să te simți cât mai confortabil și să se potrivească cu ținuta pe care o porți.

Ce modele ți se potrivesc în funcție de ce mărime porți la sutien

Mărimea sânilor este un factor important pentru alegerea celui mai potrivit sutien. Spre exemplu, daca ai sânii mari, trebuie să îți cumperi un sutien cu partea frontală lipită de stern, fără să existe spațiu între sâni și cupe, așa cum este sutienul din imagine.

Ce marime porti la sutien? Daca ai sâni mari, alege un model de aici.

Ce mărime porți la sutien? Dacă ai sâni mari, alege un astfel de sutien. Modelul din imagine este disponibil aici.

Modelul este realizat din dantelă și este prevăzut cu bretele reglabile și cupe cu balene.

La polul opus, se află femeile cu sânii mici. Dacă te afli în această categorie și cauți o mărime mică la sutien, te sfătuim să porți sutiene cu linii fine, care să fie mulate pe sâni și care să nu lase la vedere spații inestetice.

Dacă porți o mărime mică la sutien, îți recomandăm modelul de aici.

Ce mărime porți la sutien? Dacă porți o mărime mică la sutien, îți recomandăm modelul de aici.

Noi îți recomandăm un model simplu cu bretea ajustabilă, ideal de purtat pe sub orice ținută și plăcut la atingere.

Femeile cu mărime normală a sânilor sunt mai norocoase. Ele pot purta diferite modele, fie cu dantelă, fie fără, cu push-up sau fără push-up.

Vezi aici modele diferite de sutiene pentru orice tip de mărime.

Acum că ai aflat ce mărime porți la sutien, trebuie să găsești modelul potrivit pentru tine. Găsești aici recomandarea noastră.

Sutienul din imagine poate fi o alegere potrivită în acest caz. Acesta este realizat în totalitate din dantelă, are cupă rigidă și bretele care pot fi ajustate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter