Un model cu Sindrom Down va defila la Săptămâna Modei din New York

De Andreea Catrina, pe
Madeline Stuart (18) este primul model australian, cu Sindrom Down, care va ajunge să defileze la Săptămâna Modei din New York, unul dintre cele mai importante evenimente de fashion din lume.

Maddy a fost aleasă de brandul american FTL Moda și urmează să urce pe podium pe 13 septembrie. Tânăra australiancă spune că este mândră și foarte fericită pentru realizarea sa.

Într-un interviu acordat revistei americane Cosmopolitan, mama tinerei, Roseanna, a vorbit despre importanța realizării fiicei sale: „E un moment important pentru toate persoanele puțin diferite, care luptă pentru a ieși din anonimat. Maddy a muncit foarte mult pentru asta. Persoanele cu Sindrom Down pot realiza orice își doresc. Și cred că a venit timpul ca oamenii să-și dea seama că și cei afectați de această boală pot fi sexy și atrăgători. Noi o vom susține pe Maddy în continuare, atâta timp cât ea își va dori acest lucru”.

În ciuda faimei de care se bucură în prezent – deja multe publicații din întreaga lume au scris despre ea – Madeline a apărut în lumina reflectoarelor în urmă cu doar trei luni, atunci când a pornit o campanie de conștientizare, cu dorința de a deveni model într-o bună zi.

Madeline este cel de-al doilea model cu Sindrom Down care va urca pe podium la Săptămâna Modei de la New York. Actrița americană Jamie Brewer (30) a fost prima care a făcut acest pas important, în februarie anul acesta.

Ce este Sindromul Down?

Sindromul Down este o afecțiune genetică, provocată de prezența unui cromozom suplimentar în construcția genetică. Statisticile arată că această boală afectează în prezent aproximativ unul din o mie de copii. Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice distincte, dar pot duce o viață normală și activă, dacă primesc îngrijirea de care au nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter