Trei trucuri ”altfel” pentru dinți mai albi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2016, 16:47
O dantură frumoasă presupune, în primul rând, îngrijire. Însă, de cele mai multe ori, indiferent cât de bine ai sta la capitolul igienă, culoarea dinților poate nu este ceea ce ți-ai dori. Există câteva trucuri prin care ai putea obține un zâmbet mai alb.

Dacă nu ești adepta tratamentelor de albire, în general cele mai eficiente când vine vorba de dinți impecabili, atunci poți apela la câteva trucuri care să păcălească ochiul și să te ajute să obții culoarea pe care ți-o dorești.

Citește și: Ce se întâmplă dacă nu îți schimbi periuța la timp

Alegerea rujului

Se știe că un ruj de un roșu puternic poate crea un contrast între buze și dantură, astfel încât se creează iluzia că dinții tăi sunt mai albi. În managamentul culorilor există o lege potrivit căreia, suprapunerea unor nuanțe poate influența o culoare cu câteva tonuri. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să te ferești de rujul portocaliu, care face ca dantura să pară gălbuie.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale ajută nu doar la menținerea sănătății pielii, dar și la întreținerea danturii. O apă de gură pe bază de uleiuri esențiale, în special de salvie, coenzima Q10 și echinaceea funcționează perfect gingii și dantură, astfel încât să ai un zâmbet cât mai alb.

Citește și: De ce este bine să îți cureți limba

Bronzul

Dacă nu este sezonul cald, poate ar fi bine să folosești autobronzant. Fie că este vorba de pudră sau de loțiune pe bază de caroten, bronzul poate crea un contrast puternic între ten și dantură, dând iluzia dinților mai albi. Nu uita însă să-l întreții o dată cu venirea verii. Începe sesiunea de plajă la debutul sezonului, stai la soare doar între orele recomandate de medici și nu uita să folosești loțiune de protecție. Dacă urmezi acești pași de cel puțin trei ori pe săptămână, vei vedea că bronzul tău va prinde și va ține până în lunile de iarnă, când nu va fi nevoie să abuzezi de autobronzant.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter