Haine pe care să le cureți o dată pe an

De Consuela Stratulat, pe
Dacă ai grijă de hainele tale, poți să te bucuri de ele mai mult timp. Află care sunt piesele care ar trebui spălate o singură dată pe an, ca să țină mai mult.

Blugii din denim original

Blugii care au 45% lycra pot fi spălați de câte ori vrei, pentru că materialul nu se deteriorează. Îi poți deosebi de cei originali prin faptul că se micșorează după fiecare spălare și se lărgesc după ce îi porți de câteva ori. Blugii de calitate nu trebuie spălați foarte des, pentru că nu mai arată atât de bine. Le poți da un aer proaspăt dacă amesteci apă cu oțet într-un spray și pulverizezi pe material. După fiecare purtare îi poți lăsa pe balcon, să se aerisească. Este foarte important să îi speli pe dos, pentru că vei proteja, astfel, materialul.

Haina din lână

Haina din lână trebuie dusă la curățătorie la finalul fiecărui sezon rece. Dacă o duci de mai multe ori, sunt șanse mari să nu te bucuri de ea și în următorul sezon. În rest, înlătură scamele cu o rolă specială și scoate-o la aerisit în spații deschise și nu ai nevoie de mai mult.

Hainele vintage

Nu știi niciodată cât de vechi sunt hainele vintage, așa că nu ar trebui să exagerezi cu spălatul. Curăță-le imediat după ce le-ai cumpărat, apoi ai grijă de ele și scoate-le la aerisit după fiecare purtare.

Citește și: 5 obiceiuri care îți strică hainele

Geaca din piele

Pielea nu este ieftină, așa că lasă-i pe profesioniști să se ocupe de curățarea ei. Dacă observi o pată pe geaca ta din piele, încearcă să o înlături cu o cârpă umedă, apoi las-o la uscat. Nu o spăla niciodată în mașină, ci du-o la curățat o dată pe an. În rest, scoate-o la aerisit după fiecare purtare.

Tenișii albi

Tenișii albi se murdăresc ușor, însă nu au ce căuta în mașina de spălat, pentru că nu te vei bucura prea mult de ei. O dată pe an îi poți spăla cu apă și detergent, pentru a elimina bacteriile, dar nu exagera.

Pălăriile

Pălăriile trebuie duse, de asemenea, la curățătorie, însă nu foarte des. O dată pe an este de ajuns. În rest, întoarce-le pe dos după fiecare purtare și lasă-le să se aerisească.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter