Destinul tragic al lui Keanu Reeves

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 26 iulie 2021, 18:55
Îl știm din trilogia Matrix, dar și din filme de dragoste ca Plimbare printre nori, Sweet November, Casa de pe Lac sau Ceva, ceva tot o ieși! Milioane de femeie sunt îndrăgostite de el, însă povestea de viață a lui Keanu Reeves, căci despre el este vorba, nu seamănă deloc cu a unui star de cinema.

Viața i-a dat o lecție dură, din care a învățat că lucrurile simple asigură fericirea unui om. Acesta este și motivul pentru care nu îl vedem coboarând din mașini scumpe, cu manechine de braț, ci circulând cu metroul și fiind amabil cu cei din jur. Banii pe care i-ar fi putut arunca pe case luxoase, ceasuri, bijuterii, haine și iubite, actorul preferă să-i doneze organizațiilor caritabile.

Motivul? Actorul a avut parte de o serie de tragedii, care ar fi putut doborî pe oricine.

Când avea trei ani, actorul a fost părăsit de propriul tată. Lipsindu-i figura paternă, Keanu a încercat să țină totuși legătura cu părintele său, însă câțiva ani mai târziu, pentru că mama și frații lui, cu care locuia, se mutau din oraș în oraș, a pierdut contactul cu el. Lipsa stabilității din familia sa i-a afectat și educația. În perioada liceului a fost transferat la patru instituții de învățământ diferite, a trebuit să se confrunte și cu dislexia, ca la finalul celor patru ani să nu-și poată lua diploma de absolvire. Cu toate acestea, actorul a reușit să-și învingă acest handicap, iar acum profită din plin de bucuria pe care i-o aduce lectura.

Și-a pierdut cel mai bun prieten

După pierderea legăturii cu tatăl său, actorul a fost greu încerat de o tragedie. Cel mai bun prieten al său, actorul River Phoenix, alături de care a jucat în comedia ”Mă omori cu zile” și ”Dragoste și moarte la Idaho”, s-a stins din viață la vârsta de 23 de ani, în urma unei supradoze de droguri. Legătura lor încă dăinuie, Keanu mărturisind într-un interviu că se gândește zilnic la bunul său amic.” A fost o persoană remarcabilă și un actor excelent. Ne înțelegeam foarte bine. Îmi este foarte dor de el. Mă gândesc tot timpul la el”, mărturisea Keanu.

I-au murit fetița și iubita

În 1998, actorul a întâlnit-o pe Jennifer Syme. A fost dragoste la prima vedere, ca un an mai târziu, în 1999, iubita lui să rămână însărcinată, urmând să aducă pe lume o fetiță. Din păcate, copila s-a născut prematur și a murit la naștere. Durerea pierderii micuței i-a despărțit pe Keanu și Jennifer.

Anul următor a adus o altă dramă în viața starului de Hollywood. Fosta iubită, care a încercat să treacă peste moartea bebelușului ei cu antidepresive și droguri, avea să moară într-un accident de mașină. Oamenii legii au exclus varianta unei sinucideri, însă susțin că au descoperit în autoturism mai multe flacoane de pastile. Conform poliției, tragedia s-ar fi produs pe fondul consumului de stupefiante. ”Durerea își schimbă doar forma, însă nu se termină niciodată”, declara actorul în 2006, în revista Parade.

Profesia de actor, pasiunea pentru artele marțiale și actele de caritate l-au ajutat pe Keanu să-și depășească depresiile și i-au arătat calitatea umană. După succesul trilogiei Matrix, acesta a donat 80 de milioane de dolari, din cei 114 pe care le încasase ca onorariu, colegilor săi din echipa de efecte speciale.

Actele de caritate fac acum parte din filosofia de viață a lui Keanu, care a donat de-a lungul timpului bani organizațiilor și institutelor de cercetare în domeniul cancerului. Motivul său este o altă tragedie pe care a trăit-o – sora lui a fost diagnosticată cu leucemie.

După doar câteva relații pasagere, Keanu se pare că și-a găsit dragostea, în sfârșit, la peste 50 de ani. Este vorba despre Alexandra Grant, o artistă din Los Angeles, cu care are o relație din 2019.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter