Cum să mănânci ca să fii sănătoasă

De Consuela Stratulat, pe
Dacă vrei să ai o sănătate de fier, atunci trebuie să ai grijă de stomacul tău. Vezi cum să mănânci corect ca să ții departe bolile cronice.

Numeroase studii arată că un stil de viață sănătos este esențial pentru a ține departe bolile cronice. Foarte importante sunt și meditația și exercițiile de respirație, deoarece pot reduce durerea fizică și emoțională și pot calma migrenele. Chiar dacă nu îți place să meditezi, este important să eviți excesele și să fii atentă la ce alegeri alimentare faci. Pentru asta, ar trebui să înveți cum să mănânci corect pentru o inimă sănătoasă.

Astfel, este important să înveți să recunoști senzația de foame, să știi de cât ai nevoie pentru a te simți sătulă și să identifici momentele în care emoțiile tale atrag pofte nesănătoase.

„Uneori este greu să faci diferența între a fi stresat și a fi înfometat”, spune dr. Jennifer Daubenmier de la Universitatea din California pentru time.com.

Citește și: Cum să combini corect alimentele ca să ai o digestie bună

Dacă vrei să mănânci corect, este important să îți folosești toate simțurile: să te uiți la alimente, să le ții în mână, să le miroși, apoi să le guști și să le mesteci bine. Astfel, te bucuri de mâncare și îi dai creierului ocazia să înțeleagă la timp că stomacul este plin și să te facă să te oprești. Trebuie, de asemenea, să alegi mâncare bogată în nutrienți, chiar dacă nu este la fel de gustoasă precum produsele fast-food sau cele pline de grăsimi.

Ce se întâmplă în corpul tău când conștientizezi ce mănânci

În momentul în care acorzi alimentației atenția necesară, organismul tău reacționează. În primul rând, faci față mai bine poftelor nesănătoase și reziști tentației de a mânca alimente care nu îți aduc niciun beneficiu. Înveți, asfel, să nu mai simți nevoia să mănânci doar pentru că te uiți la serialul tău preferat sau pentru că ești tristă. În al doilea rând, începi să ai mai multă încredere în tine. Înveți să îți asculți corpul și îi dai ce știi că are nevoie, astfel că nu stai să te mai gândești dacă trebuia să mănânci bucata aceea de ciocolată.

Un alt beneficiu este faptul că ajungi să îți controlezi poftele și reziști instinctului de a mânca ceva ce știi că nu este sănătos pentru tine. În plus, îți ții greutatea sub control. În momentul în care conștientizezi ce mănânci și alegi alimente care știi că te mențin sănătoasă, nu care îți potolesc poftele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter