Ce se întâmplă când nu mai porți tocuri

De Consuela Stratulat, pe
Pantofii cu toc îți sporesc feminitatea, îți alungesc silueta și te fac să arăți mai slabă, însă de cele mai multe ori sunt foarte incomozi. Află ce se întâmplă cu picioarele tale când renunți la tocuri.

Picioarele tale se alungesc

Tocurile lasă impresia că picioarele tale sunt mai lungi, dar dacă renunți la ele, chiar vor fi cu câțiva centimetri în plus. Un studiu din 2012, publicat în „Jurnalul de Psihologie Aplicată” și citat de yourtango.com, a arătat că femeile care poartă tocuri nu merg doar cu pași mai mici, ci au și gambe mai scurte. Pentru că piciorul tău este mereu pe vârfuri, iar călcâiul se sprijină în toc pentru o perioadă îndelungată, gamba nu se mai întinde la lungimea sa naturală. Câteva exerciții și mersul în balerini pentru o perioadă îți va ajuta picioarele să revină la lungimea inițială.

Te simți mai relaxată!

Există un motiv concret pentru care pantofii cu toc te fac să arăți atât de grațioasă – îți înclină ușor pelvisul și îți împing posteriorul mult în spate, făcându-te să pari ceva mai voluptoasă. Totuși, o astfel de poziție pune presiune pe regiunea lombară și pe mușchii care o susțin. Unele femei ajung chiar să aibă probleme serioase de spate și să sufere de dureri cumplite. În momentul în care renunți la pantofii cu toc, coloana vertebrală revine la poziția normală, iar stresul exercitat pe zona lombară scade. Scapi de durere și eviți leziuni permanente ale vertebrelor.

Ai dureri de călcâie

Când porți pantofi cu toc nu îți scurtezi doar gambele, ci și tendoanele din călcâie. Când revii brusc la balerini, toată tensiunea se mută în zona călcâielor și vei avea dureri. Dacă ai purtat tocuri pentru o perioadă lungă de timp, călcâiele vor reveni la forma inițială în câteva săptămâni.

Nu te mai dor genunchii

Când porți pantofi cu toc, centrul de gravitație se mută, iar ligamentele și tendoanele din genunchi se întind mai mult decât trebuie. În aceste condiții, apar dureri care trec, însă, când începi să porți balerini.

Echilibrul tău se îmbunătățește

Oricât de obișnuită ai fi să porți pantofi cu toc, riscul de a călca strâmb este la fel de mare. Un studiu din 2015 a arătat că doar câțiva ani de mers pe tocuri provoacă probleme de echilibru și instabilitate.

Pantofii fără toc sunt o alegere mult mai bună, deoarece îți permit să mergi normal și îți păstrează picioarele într-o poziție naturală. Și dacă nu crezi că poți arăta chic și fără tocuri, am ales cei mai frumoși pantofi cu talpă plană din magazine. Vezi imagini în galeria foto.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter