Ce să mănânci dimineața ca să te trezești mai repede

De Consuela Stratulat, pe
Nu trebuie să sari niciodată peste micul-dejun, iar dacă știi ce să alegi, vei avea energie pentru întreaga zi. Vezi care sunt alegerile alimentare care te ajută să te trezești mai repede.

Migdale

Migdalele sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase și proteine, care echilibrează nivelul de zahăr din sânge și îți dau senzație de sațietate mai mult timp. O mână de migdale consumată în fiecare dimineață reduce riscul de boli cardiovasculare și te ajută să te trezești mai ușor.

Quinoa

Quinoa este bogată în carbohidrați complecși și proteine, iar când o consumi la prima oră, ai energie pentru toată ziua. Pune la fiert quinoa, stafide, migdale și scorțișoară și te vei bucura de un mic dejun sățios și sănătos.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră este plină de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fier și magneziu. Poți înlocui cafeaua cu trei pătrățele de ciocolată neagră și îți va dispărea somnul.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și vitamina B, iar când le consumi la prima oră, îți stabilizezi nivelul de zahăr din sânge până la următoarea masă.

Somon

Somonul este foarte bogat în acizi grași omega 3 necesari producției de energie. Consumă-l dimineața, iar creierul tău va funcționa fără probleme. În plus, somonul îți menține sănătatea inimii.

Linte

Lintea, dar și fasolea și mazărea, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și previne scăderea glicemiei după-amiază. Poți să o incluzi în salate sau o poți mânca cu ouă la micul dejun.

Ouă

Ouăle au foarte mult fier și proteine, astfel că sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun. Îți vor da energie și te vor ajuta să fii gata mai repede pentru o zi de muncă. Vitamina B care se gătește în aceste alimente îți stimulează creierul și îți menține puterea de concentrare.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt alimente foarte versatile, care pot fi amestecate cu fructe, lapte sau iaurt. Pentru că au carbohidrați, fibre, vitamine din complexul B și fier, îți vor da energie până la următoarea masă.

Iaurt grecesc

Iaurtul conține probiotice, astfel că te ajută să ai o digestie sănătoasă. În plus, îți întărește sistemul imunitar și crește nivelul de energie din organism.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate înlocui cu succes cafeaua. Are un conținut ridicat de antioxidanți și nutrienți care te vor umple de energie. În plus, ceaiul de ghimbir te ajută să scapi de senzația de foame.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter