Ce purtau divele de odinioară la Oscar

De Consuela Stratulat, pe
Gala Premiilor Oscar a fost întotdeauna un prilej pentru vedete să își etaleze cele mai spectaculoase ținute. Vezi ce purtau divele de odinioară la acest eveniment.

Audrey Hepburn a purtat una dintre cele mai frumoase rochii ale tuturor timpurilor la decernarea premiilor Oscar din 1954, când a fost desemnată „Cea mai bună actriță” pentru rolul din „Vacanță la Roma”. Ținuta ei a fost creată de Hubert de Givenchy, iar din acel moment, vedeta a devenit muza disegner-ului. Rochia era împodobită cu flori fine, care se potriveau perfect siluetei delicate a lui Audrey Hepburn. Actrița a reușit să fie sexy, fără a-și pierde, însă, inocența!

Audrey Hepburn

Un an mai târziu, Grace Kelly pășea pe covorul roșu de la Oscar pentru a-și primi premiul pentru „Cea mai bună actriță” în filmul „The Country Girl”. Grația actriței a fost scoasă în evidență de rochia creată de Edith Head. Deși avea o croială simplă, a fost cea mai scumpă ținută de la premiile Oscar din acea perioadă.

Grace Kelly

O ținută impresionantă a purtat și actrița Joanne Woodward, care primit, în 1958, premiul Oscar pentru rolul din filmul „The Three Faces of Eve”. Ținuta ei a fost creație proprie.

Joanne Woodward

În anul 1959, actrița Susan Hayward a primit premiul oscar pentru rolul din filmul „I want to live”. Pentru acel moment, actrița a ales să poarte o rochie neagră, creată de un designer necunoscut.

Susan Hayward

În anul 1960 a fost rândul actriței Simone Signoret să câștige Oscarul pentru filmul „Room of the Top”. Pentru acest eveniment, Simone a ales să poarte o rochie neagră, creată de Jeane Desses.

Simone Signoret

Citește și: Rochii celebre care au făcut istorie

Elizabeth Taylor a rămas cunoscută ca una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor, dar a fost și o actriță excepțională. În 1961 a primit premiul Oscar pentru rolul din „Butterfield”, iar pentru acest eveniment a ales o ținută semnată Christian Dior.

Elizabeth Taylor

În 1969 a fost rândul artistei Barbara Streisand să primească Oscar pentru rolul din „Funny Girl”. Ținuta ei a fost creată de Arnold Scaasi și a fost prima femeie care a purtat pantaloni la un astfel de eveniment.

Barbra Streisand

O rochie demnă de amintit a purtat și actrița Louise Fletcher, când a primit premiul Oscar pentru rolul său din „One Flew Over the Cuckoo’s Nest”. Designer-ul rochiei sale a rămas, însă, necunoscut.

Louise Fletcher

Jane Fonda este, în continuare, una dintre actrițele cel mai bine îmbrăcate. În 1979, a primit Oscar pentru filmul „Coming Home”, iar pe covorul roșu a pășit într-o rochie semnată James Reva.

Jane Fonda

Meryl Streep este una dintre actrițele cu cele mai multe premii Oscar, dar primul pentru rol principal l-a primit în 1983, pentru filmul „Sophie’s Choice”. Atunci a ales să poarte o rochie semnată de un designer necunoscut.

Meryl Streep

Una dintre cele mai controversate ținute ale tuturor timpurilor le-a avut Cher, în 1988, când a primit Oscar pentru filmul „Moonstruck”. Actrița a purtat atunci o rochie semnată Bob Mackie, care expunea foarte multă piele.

Cher

Sursa foto: Hepta, Northfoto.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter