Beneficiile combinației dintre bicarbonat de sodiu și lămâie

De Amelia Matei, pe
Toată lumea vorbește despre proprietățile extraordinare ale bicarbonatului de sodiu și a sucului de lămâie. Vezi ce se întâmplă când le combini.

Alcalinizează organismul

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu alcalinizează organismul și combate acidoza care apare când rinichii nu pot elimina acidul din corp ori când produci prea mult acid. În plus, îți ajută rinichii să funcționeze mai bine, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și stimulează arderea grăsimilor.

Ajută digestia

Lămâile sunt foarte bune pentru organism și ajută digestia. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie și vei obține o soluție împotriva flatulenței și a refluxului gastroesofagian. Acest remediu trebuie combinat cu o dietă sănătoasă, bazată pe produse cât mai naturale.

Purifică organismul

Amestecul de bicarbonat de sodiu și lămâie te ajută să îți începi ziua bine. Dacă îl consumi dimineața, pe stomacul gol, îți cureți ficatul, îți iei o doză importantă de vitamina C, dar și antioxidanții de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Reglează organismul

Când bei suc de lămâie amestecat cu bicarbonat de sodiu, scazi nivelul colesterolului rău din organism și îți îmbunătățești sistemul cardiovascular.

Cum prepari amestecul de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

Umple un pahar cu apă minerală și adaugă, apoi, o linguriță de bicarbonat de sodiu și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă bine și bea sucul dimineața, înainte să mănânci. Trebuie să respecți acest obicei timp de două săptămâni. Dacă ai gastrită sau hipertensiune arterială, nu ar trebui să încerci acest remediu.

Bicarbonatul de sodiu și lămâile au enzime benefice, care previn apariția bolilor cronice, însă nu pot face minuni singure. Dacă ai probleme de sănătate, este important să mergi la medic, deoarece remediile naturiste ajută, dar nu pot vindeca, potrivit steptohealth.com.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter