4 motive să folosești uleiul de cocos ca pastă de dinți

De Ana Munteanu, pe
Oamenii de știință au încercat să afle dacă  - atât de lăudatul și folositul în ultima vreme ulei de cocos - are vreo putere în lupta împotriva degradării calității dinților. Rezultatul a fost unul pozitiv! Pentru a nu intra în detalii tehnico-medicale pe care să nu le înțelegem bine nici noi nici voi, vă spunem doar atât: uleiul de cocos tratat cu enzime ar putea înlocui cu succes pastele de dinți din comerț, pline de chimicale și aditivi. Mai jos vă dăm top 4 cele mai puternice motive.

1. Nu are chimicale dăunătoare

Pastele de dinți clasice conțin o substanță chimică antibacteriană numit triclosan, despre care s-a alfat că declanșează rezistență la antibiotice și provoacă tulburări endocrine. Nu este deloc de glumit cu tulburările la nivel endocrin, deoarece acestea pot determina o serie variată de probleme de sănătate, inclusiv cancer (la sân, de prostată, ovarian și testicular), pubertate precoce la fete, nașterea prematură a copiilor sau având kilograme sub limita normală etc. Fluorul, de asemenea, este un produs tratat cu îngrășământ chimic care este dăunător corpului nostru chiar și în cantități infime.

Citește și: Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

2. Eficient împotriva bacteriilor care produc carii

Studiile arată clar faptul că dacă masezi ulei de cocos pe gingii timp de 10 minute în fiecare zi, timp de 3 săptămâni, placa bacteriană și numărul streptococilor de tip mutans care găuresc smalțul dinților scad considerabil.

Citește și: Pasta de dinți care repară cariile și smalțul

3. Nu are agenți de spumare

Multe paste conțin asemenea agenți activi de suprafață. Agenți care, din păcate, interferează cu funcționarea papilelor gustative și declanșează acel gust amărui pe care îl simțim în urma periajului – din cauza lor nu ne place gustul niciunui fel de mâncar imediat după ce ne săplăm pe dinți. De aceea e de preferat folosirea uleiului de cocos: acesta acționează împotriva bacteriilor în timp ce ajută la menținerea unui echilibru mai natural de lipide pe limbă.

Ca să nu mai spunem că s-a dovedit clar că din cauza agenților de spumare mulți oameni fac, tot mai des, afte gingivale dureroase.

Citește și: De ce este bine să te speli pe dinți pe întuneric

4. Este ieftin

Nu îți trebuie o cantitate mare de ulei de cocos ca să te speli pe dinți, astfel că un borcan îți poate ajunge câteva luni de zile, făcându-l, astfel, o pastă de dinți deloc scumpă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter