Vremea 13 decembrie 2018. Temperaturile scad în toată țara

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:36
Vremea 13 decembrie 2018 aduce vreme mai rece față de ziua precedentă. Cer variabil în majoritatea regiunilor și ninsori în nord și est. 

Joi, vremea se va răci, dar șansele de averse scad în majoritatea regiunilor. Ninsori se vor semnala doar în partea de nord și de est a țării. În Transilvania se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță. Maximele vor varia între -1 și 7 grade Celsius, iar minimele între -12 și 0 grade, conform ANM.

Vremea în România

Vremea în Maramureș va fi marcată de ninsori slabe pe tot parcursul zilei de joi. Media maximelor va varia între 0 și 2 grade, iar cea a minimelor între -7/-3 grade. Tendința de scădere se va menține și în nopțile următoare. De săptămâna viitoare, vremea se va mai încălzi.

Vremea în Crișana arată mai bine decât cea de ieri. Cerul va fi variabil și maximele se vor încadra între -1 și 3 grade. Pe parcursul nopții temperaturile vor coborî până în jurul valorilor de -8/-4 grade.

Vremea în Banat aduce maxime ce se vor încadra între 1 și 4 grade, iar cerul va fi variabil. Regimul termic nocturn se va situa între valorile de -6/-3 grade Celsius. De săptămâna viitoare, este posibili ca temperaturile să fie mult peste normalul perioadei.

Vremea în Transilvania se anunță una cu precipitații sub formă de lapoviță și maxime de -1/3 grade. Aici se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi pe timp de noapte, -12 grade Celsius, în special în depresiuni.

Vremea în Muntenia nu va avea schimbări semnificative față de ziua precedentă. Maximele vor avea în medie 2 – 6 grade, iar minimele -9/-4 grade Celsius.

Vremea în Oltenia aduce temperaturi mai ridicate ziua și mai scăzute noaptea, în comparație cu ziua de miercuri. Regimul termic diurn va varia între 2 și 7 grade, iar cel nocturn între -8/-2 grade.

Vremea în Dobrogea aduce soare și nori, cu maxime ce nu vor depăși 3 – 6 grade. Valorile termice nocturne vor scădea până la -5/0 grade Celsius.

Vremea în Moldova rămâne în limitele zilei precedente în ceea ce privește maximele, adică 0 – 4 grade. Noaptea, valorile termice scad la -7/-3 grade. Se estimează că temporar vor cădea ninsori în această zonă.

Vremea în București

Vremea în București va fi în general frumoasă, cu soare și temperaturi pozitive pe întreg parcursul zilei. Noaptea, regimul termic va scădea până în jurul valorii de -7 grade. De sâmbătă este posibil să vină din nou ninsorile în Capitală, iar temperatura să scadă câteva grade.

Vremea la munte – risc de avalanșă

Vremea la munte va fi geroasă și va continua să ningă, iar maximele se vor situa în jurul pragului de îngheț, -14/-10 grade. Minimele vor varia între -18 și -14 grade Celsius. În zona montană înaltă stratul de zăpadă măsoară 71 de cm pe Vf. Omu şi 55 cm la Bâlea-Lac. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Meteorologii avertizează asupra riscului de avalanşă ce se menţine moderat (risc 2) la altitudini de peste 1800 m.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter