Vedete care au au dat dovadă de eroism în viaţa reală

De Nicoleta Galeteanu, pe

Nu a salvat Titanicul, dar a dat dovadă de mult curaj în viaţa reală. Kate Winslet a devenit o adevărată eroină, după ce a salvat-o pe mama miliardarului britanic Richard Branson…
 …din incendiul care a cuprins reşedinţa acestuia de pe Insula Necker din Insulele Virgine.

Cauzat probabil de un fulger, incediul de proporţii care a înghiţit reşedinţa de lux a magnatului britanic Richard Branson a supus-o pe Kate Winslet la un test de curaj desprins parcă din filmele de acţiune. Aceasta a scos-o în braţe pe bătrâna în vârstă de 90 de ani şi a transportat-o într-un loc sigur, liniştind-o.

Actriţa, recompensată cu un Oscar în 2009 pentru rolul din „Cititorul”, ar merita cu prisosinţă o medalie pentru curajul său, aşa cum şi vedetele de mai jos ar trebui recompensate cu câte una.

Iată cele mai curajoase vedete, surpinse în acte eroice.

Tânărul actor Ryan Gosling, cunoscut din filmul „The Notebook”, a fost surprins când a intervenit într-o luptă de stradă, în New York, încercând să despartă doi bătăuşi. Pentru a pune capăt conflictului, actorul s-a văzut nevoit să îl imobilizeze pe unul dintre cei doi oameni violenţi.

Harrison Ford, cowboy-ul care s-a angajat în lupta cu extratereştri, a dat dovadă de acte eroice şi în viaţa reală. În anul 2000, actorul a salvat două femei care făceau o drumeţie în Munţii Table, Idaho, şi s-au rătăcit. Ford însă este un adevărat salvamontist, căci un an mai târziu a mai salvat un cercetaş pierdut prin Parcul National Yellowstone.

Recunoscută pentru pasinea ei pentru reţelele sociale, ai spune că Demi Moore nu prea este pusă în împrejurări în care să facă pe curajoasa. Însă, frumoasa actriţă poate fi un prieten de nădejde şi pe Twitter, unde, de-a lungul timpului ar fi reuşit să convingă două persoane să renunţe la intenţiile sinucigaşe.

În 1996, Tom Cruise a fost martorul unui accident de maşină, în care vinovatul ar fi fugit de la locul faptei. Actorul nu a stat pe gânduri şi a sunat îndată după ambulanţă, dar mai mult decât atât, i-a plătit femeii accidentate 7000 de dolari pentru cheltuielile de spitalizare când a aflat că aceasta nu are asigurare medicală.

În timpul cutremurului devastator din Haiti din 2010, Sean Penn a salvat doi locuitori.


Aflat în Haiti pentru o misiune de ajutorare a organizaţiei pe care o conduce, Jenkins-Penn Haitian Relief Organization, Penn împreună cu fiica sa, Dylan, au scos victimele de sub dărâmături – un copil orfan şi o femeie – şi i-au dus la spital unde au aşteptat până cei doi au fost îngrijiţi de medici. Cum victimele nu mai aveau unde să locuiască, Sean i-a luat momentan la el acasă.

Nu este prima dată când actorul dă dovadă de curaj şi altruism. În timpul uraganului Katrina din 2005, actorul a salvat aproximativ 40 de locuitori rămaşi izolaţi, pe care  i-a transportat cu barca într-o zonă sigură.

Nici actorul Jake Gyllenhaal nu s-a dat în lături de la acte eroice. În 2006, când se afla în vacanţă cu familia, a fost martorul unui incendiu. Nu a stat prea mult pe gânduri. Actorul a ajutat câţiva oameni să fugă din calea focului şi a salvat mai multe bunuri de la incendiu

Anul trecut, rapperul T.I. a ajutat autorităţile să convingă un sinucigaş să coboare de la etajul 22 al unei clădiri.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter