Trup şi suflet. Interviu – Cristina Constantinescu, antrenor World Class

De Unica.ro, pe

Cristina Constantinescu, instructor de aerobic, cycling şi antrenor personal la România, a fost desemnată international Reebok Presenter, un titlu pe care mulţi şi-l doresc în palmares.
A început să practice sportul de la trei ani, îndemnată de părinţi, iar acum îi învaţă ea pe alţii cum să se mişte pentru a fi într-o formă fizică excelentă. Şi, pe lângă practică, ştie şi teorie, pentru că a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ – Kinetoterapie.
Cristina se mişcă precum nimeni alta pe muzică – are la activ ani de balet, gimnastică şi dans, dar şi karate, specializări în Step Coregrafic, Aerobic Dance, PortdeBras, Power Stretching, Reggaeton şi cursuri certificate Les Mills: Body Pump, CXWORKS, Body Combat.

Vă lăsaţi pe mâna ei să vă modeleze corpul?
Ce înseamnă titlul pe care l-ai câştigat – International Reebok Presenter?

Este recunoaşterea pe plan internaţional a valorii profesionale. Înseamnă prezenţa la convenţii, predarea de clase, introducerea de concepte şi modele coregrafice inovatoare.

Cu ce crezi că te-ai diferenţiat faţă de ceilalţi concurenţi?

Obiectivul principal la acest concurs – să fiu eu însămi şi să transmit participanţilor şi juriului pasiunea pentru ceea ce fac. Se pare că a funcţionat!

Ce înseamnă să fii un instructor de fitness bun, eficient?

Fitnessul este un domeniu foarte vast. Eficienţa, în opinia mea, înseamnă cât mai multe cunoştinţe de specialitate. Un instructor eficient este cel care poate îndruma persoanele din sala de fitness să-şi atingă obiectivele.

Tu cât sport faci numai şi numai pentru tine?

Având în vedere că am un program al claselor destul de intens, în timpul meu liber reuşesc să merg la sala de dans şi, din când, în când să joc volei sau tenis cu prietenii.

Ce îi spui cuiva care se plânge că nu are timp de sport?

Nu este necesar să fii într-o sală de fitness ca să poţi face sport. Mersul pe bicicletă, schiul, patinajul sau pur şi simplu urcatul pe munte sunt forme de mişcare excelente şi care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti forma fizică. Am văzut că dansul ocupă un loc important în cariera ta.

În timpul liber dansezi?

Da, cu siguranţă. Dansul mi-a deschis porţile spre fitness. De câte ori am ocazia, dansez.
Dintotdeauna ţi-ai dorit să urmezi medicina?

Da, mi-am dorit mereu să urmez cursurile facultăţii de medicină. Kinetoterapia s-a dovedit a fi specialitatea care se îmbină cel mai bine cu personalitatea mea.

Sportivii tăi favoriţi sunt…?

Sandra Izbaşa, Roger Federer, Michael Phelps. Dacă ar fi să menţionez o singură persoană, aceea ar fi Julio Papi – un nume răsunător în industria fitnessului internaţional. Totodată, primul presenter la a cărui clasă de coregrafie am participat. Atunci mi-am dat seama cât de mult mi-aş dori să-i calc pe urme. Şi suflet Trup!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter