Top 3 locuri de vizitat în Veliko Tarnovo + CONCURS!

Mai aproape de Bucureşti decât Constanţa, Veliko Tarnovo este locul perfect pentru un city break.
Veliko este cunoscut ca cea de-a treia capitală istorică a Țaratului Bulgar iar pe arhitectura oraşului şi-au pus amprenta de-a lungul timpului tracii, romanii şi otomanii. Iată câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Veliko.

1. Ruinele Cetăţii Tsarevets
Cetatea a fost, pe rând, fortăreaţă, casă regală şi palat patriarhal. O parte din ruinele cetăţii au fost chiar reconstruite în spirit medieval. Fortăreaţa se întinde pe o suprafaţă foarte mare şi plimbarea e plăcută, mai ales că poţi admira o panoramă impresionantă, către Veliko Târnovo şi Arbanassi.

Foto aici!

2. Biserica celor 40 de martiri
A fost ridicată din ordinul lui Tsar Ivan Assen II în onoarea victoriei de la Klokotnitsa din martie 1230. A fost dărâmată în mare parte dar aici a fost locul unde Bulgaria a fost declarată independentă.

Foto aici!

3. Rakovski Ulita
O străduţă pe care îşi găsesc locul magazine de antichităţi, boutique-uri cu haine simpatice sau ateliere în care artiştii meşteşugari pictează, sculptează sau fac bijuterii.

Foto aici!

Dacă ţi-am făcut chef de explorat şi vrei să vizitezi Veliko Tarnovo, participă la campania getlokal.roGetHoliday!  Poţi câştiga (prin tragere la sorţi) weekenduri la munte în România (Voineasa) şi Bulgaria (Veliko Tarnovo) sau o vacanţă în Macedonia, la Ohrid!

DOAR pentru cititoarele unica.ro, getlokal oferă încă un premiu – un weekend pentru doi, la Veliko Tarnovo, aşa că ai mai multe şanse!

Participă aici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter