(P) Descoperă cele mai venerate locuri din Israel

De Unica.ro, pe

Țara lui Israel, unde valorile trecutului sunt respectate și menținute chiar și în aceste timpuri moderne, și locul unde s-au format cele trei mari religii monoteiste ale lumii: creștinism, iudaism și islamism, este una dintre destinațiile pe care pasionatul de călătorii nu o poate rata indiferent de pasiunile sau credințele sale.

Circuit în Israle la tarife accesibile!

Este destul de greu să faci un top al celor mai impresionante locuri din Israel, tărâmul cu o istorie milenară și cele mai multe situri religioase menționate în Vechiul și Noul Testament. Cu toate astea, turoperatorul Europa Travel a reușit să comprime în circuitul de 5 zile cele mai de seamă obiective și atracții din Israel, la tariful redus de 359 euro/persoană. Din itinerariul tău nu lipsesc orașele sacre ale creștinățății ca Ierusalim, Nazaret, Bethleem, Capernaum sau Cezareea, dar nici locuri cosmopolite ca Tel Aviv, Haifa sau Marea Moartă.

Circuitul de la Europa Travel începe cu Tel Aviv, cel mai cosmopolit și libertin oraș din Israel, unde vei face o plimbare în Jaffa – centrul istoric parte din UNESCO, cu străduțe înguste ce se întind ca o pânză de păianjen umbrite de portocali și lămâi, unde creștinii, evreii și musulmanii trăiesc în același loc.

Regăsește-te spiritual în Ierusalim

Cetatea Ierusalimului te copleșește indiferent că ești credincios sau ateu, imensele ziduri din piatră, detaliile arhitecturale vechi de 2000 de ani, străzile bătătorite de milioane de pelerini – totul aici este sacru, venerat și impresionant. Mergi pe Drumul Via Dolorosa, pe care Mântuitorul l-a traversat cărând în spate crucea grea cu 14 opriri, până la Biserica Sfântului Mormânt unde te vei regăsi spiritual. Domul Auriu, Zidul Plângerii, Muntele Măslinilor sau Grădina Ghetsimani sunt alte locuri spirituale pe care vei avea șansa să le descoperi în acest circuit de la Europa Travel.

Mergi pe urmele Mântuitorului!

Alte locuri importante de pelerinaj ca Yardenit, Capernaum, Nazaret, Bethleem, Masada sau Cezareea le vei putea descoperi în excursii opționale alături de Europa Travel. Scufundă-te în apele sfinte ale botezului acolo unde Iordanul părăsește Marea Galileei, vizitează Casa Sfinților Petru și Andrei și Biserica înmulțirii pâinilor și a peștilor în Capernaum. Străbate Cana Galileei unde se află Casa Nunții, acolo unde Hristos a înfăptuit prima minune (transformarea apei în vin), iar apoi pășește pe urmele Mântuitorului în orașul copilăriei sale, Nazaret.

Ultima parte a turului religios este dedicată descoperirii Bethleemului, cel mai venerat oraș în timpul Crăciunului, unde între zidurile din piatră găsești căsuțe pitice din cărămidă îngălbenită de timp, străzi înguste și în pantă ce dau într-un singur punct: Piață Ieslei cu Biserica Nașterii Domnului.

Plutește în cele mai sărate ape de pe pământ …

De aici te vei îndrepta spre Masada, un loc sinonim cu eroismul și rezistența, unde a avut loc cel mai puternic asediu roman asupra refugiaților evrei. Traversează ținutul deșertic Qumran, renumit pentru celebra peșteră unde au fost descoperite cele mai enigmatice Manuscrise de la Marea Moartă, nu departe de care se află Ierihon și cel mai jos punct al pământului, Marea Moartă unde vei pluti la propriu în cele mai sărate ape.  

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Israel – Tara Sfanta – tarif: 359 euro/persoana, 4 nopti cazare cu demipensiune in Bethleem la hotel de 4*, transport avion, tururi si transferuri conform programului, ghid local. *Last minute: reducere 90 euro/persoana – tarif redus de la 449 euro! Bonus! Excursie la Cezareea si Haifa.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter