Tendințele anului 2019 în design interior

De Revista Unica, pe Ultimul update Luni, 04 februarie 2019, 14:55
Ana Stear, lector Fundația Calea Victoriei, ne spune care sunt tendințele în design interior pentru anul 2019 – Eleganța simplității și luxul materialelor speciale (catifea, marmură, lemn și oțel).

Pentru anul 2019, vizionarii amenajărilor propun un refugiu rafinat și atemporal, departe de lumea dezlănțuită. Invitația care ne este făcută e aceea de a crea un sanctuar personal foarte sofisticat, într-o casă contemporană. Anii 70 readuși în actualitate, cu o infuzie de lux și un plus de confort. Funcționalitate maximă, o igienă a locuirii ce invită la introspecție, la căutarea esențialului, renunțând la tot ce e superfluu.

Ni se propune o estetică între metal și lemn, de o simplitate studiată ce promovează fucționalități multiple, materiale inedite, alăturate surprinzător în cadrul aceluiași obiect. De ex: o masă de lemn lăcuit ale cărei picioare sunt unul de ciment, altul de metal, oțel și altul de marmură. Sau un ambient în care lemnul, marmura, sticla, oglinzile se întrepătrund în mod natural. Polițe fine de sticlă sau oglindă, aproape imperceptibile, o inginerie a structurilor cât mai rafinate. Biblioteci pe profil metalic, dezvoltate pe înălțime, ce impresionează prin ingeniozitatea alcătuirii lor. Pentru a sublinia parcă importanța actului lecturii în spațiul privilegiat al unui living exclusivist. Forme epurate, iconice. Foarte puțin la vedere, un interior rarefiat, senzorial. Este o fugă de obișnuit, se caută eleganța și se apelează mai mereu la un element scenografic ce vine să dea grandoare spațiului.

Tendințele anului 2019 în design interior
Forme senzuale în living, o notă de calm, reflexii în lemn lăcuit, marmură sau suprafețe vitrate. O armonie perfectă între elemente geometrice, forme ovale și rotunde. Canapele mari și comode, perne sau pouf-uri în culori tari sau în pattern uri îndrăznețe. Completate cu țesături bogate și senzoriale, de tipul catifelei sau a mochetei groase care revine în forță. Moliciune, forme ce se topesc ușor și alunecă în linii curbe, atrag și îmbie spre relaxare. O oază vegetală inserată frecvent.
Elementele de accent nu lipsesc, fie în culori tari, fie prin inserții metalice aurii ori argintii. Inclusiv vopselurile de lemn vin cu aspect de ciment sau reflexii metalizate. Paleta de culori include culoarea anului, verdele night watch, cel intens din prerie sau olive, albastrul petrol sau cel al cerului înstelat. Combinate cu tonuri autumnale: portocaliu, cărămiziu, roșu sau bordo.

Tendințele anului 2019 în design interior

Elemente esențiale în 2019: Rigoare și prestanță pentru interioare sofisticate. Spațialitate și confort.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter