Supravieţuiri miraculoase care au uimit lumea

De Nicoleta Galeteanu, pe

Se spune că fiecare are atâtea zile câte „i-a fost dat să trăiască”, dar există printre muritori oameni care au reuşit, printr-un miracol inexplicabil, să fenteze moartea la milimetru.
Cazurile uimitoare de supravieţuire sunt catalogate simplu miracole, chiar dacă protagoniştii acestora sunt oameni normali, fără puteri deosebite. Totuşi, întâmplările groaznice la care aceştia au fost supuşi ne-ar putea face să credem că ei chiar au fost înzestraţi cu două vieţi.

Cazul unei fetiţe de 7 ani, care a supravieţuit după ce a fost împuşcată în cap, este absolut incredibil.

O fetiţă de 7 ani din provincia chinezească Xinjiang a supravieţuit în mod miraculos după ce a fost împuşcată în cap.

Mai Dina, originară din Xinjiang, China, a fost împuşcată în cap de un muncitor, angajat de familia sa. Acesta ar fi îndreptat în glumă arma spre copiii care făceau gălăgie, nimerind-o accidental pe Mai, aflată în raza ucigătoarului glonţ.

Deşi i-a pătruns direct în scalp, glonţul a ratat artera, ceea ce a salvat-o de la moarte. Acum, micuţa se află la recuperare, sub observaţie permanentă.

Acesta este doar un caz dintr-un lung şir de întâmplări cu totul miraculoase.

Mowgli contemporan

Un alt caz recent care a şocat lumea pare desprins din romanul „Cartea Junglei”.

Un adolescent de 17 ani care a trăit în pădure vreme îndelungată s-a întors în civilizaţie după cinci ani.

Băiatul, care suferă de amnezie, nu îşi aduce aminte aproape nimic despre ultimii ani din viaţă, doar că s-a mutat cu tatăl său în mijlocul naturii imediat după moartea mamei sale.

Ray a sosit pe 5 septembrie la primăria din Berlin şi rămâne totuşi un suspect pe listele poliţiştilor.

A căzut din avion

O stewardesă a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la peste 10.000 de metri.

Povestea Vesnei Vulovic, din Iugoslavia, este, fără îndoială, una dintre cele mai concrete dovezi că există miracole. Avea 23 de ani şi era stewardesă la Jugoslavenski Aerotransport, cand avionul DC-9 în care se afla a explodat.

Vulovic a supravieţuit unei căderi de la 10.160 de metri înălţime în interiorul unei secţiuni a cozii avionului. A stat 27 de zile în comă şi alte 16 luni în spital pentru recuperare, dar a supravieţiuit.

Trăieşte, tăiat în două

Şi chinezul Shuiling Peng a sfidat la propriu moartea.

În 1995, Peng a fost tăiat în două de un camion, iar medicii l-au găsit inconştient pe marginea drumului. Afaceristul a reuşit să supravieţuiască datorită unor operaţii în care i-au luat pielea de pe cap pentru a-i putea închide torsul. A avut nevoie de doi ani ca să îşi revină.

Cazul său poate fi considerat un miracol dar şi un succes al ştiinţei.

A supravieţuit la cea mai scăzută temperatură

Persoana cu cea mai scazută temperatură corporală certificata este Karlee Kosolofski (Canada), de 14,2 grade Celsius. Rezultatul se datorează unei întâmplări nefericite din copilărie, când a fost încuiată afară, din greşeala, pe un ger de – 22 de grade Celsius.

În ciuda degerăturilor grave care au dus la amputarea unui picior, s-a refăcut complet.

Fără apă şi mâncare

Andreas Mihaevecz (Austria) în vârstă de 18 ani, a supravieţuit 18 zile fără mâncare şi apă. El a fost închis şi uitat într-o celulă de detenţie din Hochst, la 1 aprilie 1979. La 18 aprilie a fost gasit la un pas de moarte.

A rezistat la -40 de grade Celsius

Pe data de 10 mai 1996, Everestul a făcut cele mai multe victime. La o temperatură mai mică de – 40 de grade Celsius şi cânt de 145 de kilometri pe oră, opt alpinişti au murit. Beck Weathers a fost singurul supravieţuitor al acestei teribile tragedii.

A fost găsit după 16 ore, blocat pe versantul sudic al vârfului. Alpinistul şi-a pierdut mâna dreaptă, o parte din cea stângă şi nasul, din cauza degerăturilor, dar a rămas însă unicul supravieţuitor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter