A căzut cu liftul 80 de etaje şi a supravieţuit. Vezi povestea şocantă

De Diana Zagrean, pe

O liftieră din Empire State Building, New York a supravieţuit după ce un avion a lovit clădirea în 1945 şi liftul a căzut în gol 80 etaje. Vezi povestea incredibilă a femeii care a supravieţuit în mod uimitor.
 
Pe 28 iulie 1945, un bombardier B 25 s-a lovit de Empire State Building, din New York. Pe atunci, clădirea era cea mai înaltă din lume şi şocul a fost comparabil cu cel al prăbuşirii turnurilor gemene în 2001.
Ceea ce puţină lume ştie este că liftiera clădirii, o femeie pe nume Betty Lou Oliver a scăpat cu viaţă de două ori în acea zi, în ciuda evenimentelor tragice prin care a trecut.
Când avionul a lovit clădirea, femeia se afla în lift, la etajul 80, chiar deasupra locului unde a avut loc impactul.
În urma exploziei, liftiera a fost rănită şi a suferit arsuri grave, dar a scăpat ca prin urechile acului, datorită faptului că liftul urca, nu cobora, când avionul a lovit clădirea.
Echipele de salvare au trebuit să o transporte de urgenţă la spital, pentru a-i trata arsurile, iar singura modalitate de a ajunge jos era liftul avariat.
O coardă de rezistenţă a acestuia a cedat din cauza accidentului şi liftul a căzut în gol 80 de etaje.
În ciuda tuturor posibilităţilor, liftiera a supravieţuit pentru a doua oară în acea zi şi a intrat în Cartea Recordurilor drept femeia care a supravieţuit celei mai lungi căderi libere cu ascensorul.
La doar cinci luni de la dublul accident, femeia s-a întors la muncă, tot ca liftieră, de unde s-a şi pensionat, ani mai târziu.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter