Cele mai impresionante poveşti de supravieţuire

De Erika Chivu, pe Ultimul update Vineri, 14 septembrie 2018, 15:35

Şi-a rupt oasele antebraţului folosind o piatră drept pârghie, şi-a legat un garou, apoi a tăiat pielea şi muşchiul cu un briceag destul de prost ascuţit. Tendoanele şi le-a retezat cu o unealtă în formă de cleşte. Fiind strivit sub stâncă, braţul lui era deja „mort”, însă Aron a declarat că a simţit totul, durerea fiind de 100 de ori mai puternică decât oricare alta.

După ce s-a eliberat se afla oricum departe de maşină şi nu avea telefon mobil la el. Pentru început, a trebuit să coboare în rapel un perete înalt de 20 de metri, apoi a pornit la pas în mijlocul zilei, când afară era foarte cald. Spre norocul lui, a întâlnit câţiva turişti care i-au oferit apă şi două prăjiturele înainte să alerteze autorităţile. În timp ce Aron era dus la spital, o echipă de salvatori a găsit mâna lui, care a fost incinerată.

În ciuda coşmarului pe care l-a trăit, Aron este şi astăzi alpinist, folosind o proteză în formă de piolet, a scris o carte despre experienţa lui şi tine discursuri motivaţionale. De curând a apărut şi un film inspirat din povestea lui, „127 Hours”.

A mers nouă zile prin junglă

Supravieţuitoarea din această poveste avea doar 17 ani în 1971, când avionul în care călătoarea cu mama ei a fost lovit de un trăznet şi a explodat la 3,2 kilometri deasupra junglei peruane. Juliane Köpcke a fost aruncată din avion cu tot cu scaun şi s-a trezit dintr-o dată la pământ prinsă încă în centura de siguranţă. Avea o claviculă ruptă, un ochi umflat şi mai multe răni, dar era singura supravieţuitoare din cele 93 de persoane aflate la bordul avionului.

Fata, care îşi dorea să devină biolog la fel ca părinţii ei, şi-a căutat mai întâi mama, dar fără succes. Mai târziu a aflat că mama ei murise în explozie, deşi stătuse chiar pe scaunul de lângă ea. Când a văzut un pârâu, Juliane şi-a amintit de sfaturile tatălui care îi spusese că unde există apă există şi civilizaţie. A mers prin albia pârâului timp de nouă zile sperand să ajungă într-un sat.

De fapt a găsit o cabană în faţa căreia se alfa o canoe, semn că cineva avea să vină acolo în curând. Ocupantul casei a găsit-o câteva ore mai târziu, i-a îngrijit rănile deja pline de viermi, iar a doua zi dimineaţă au pornit la un drum de şapte ore în canoe, la finalul căruia au ajuns la cabana pădurarilor. Cu elicopterul, fata a ajuns apoi la spital unde o aştepta tatăl ei. Astăzi, Juliane este doctor în biologie şi a colaborat la realizarea a două filme bazate pe povestea ei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter