Părinții unei fetițe grav bolnave vor să divorțeze pentru a îi salva viața micuței

De Oana Dinu, pe
Părinții unei fetițe grav bolnave vor să divorțeze pentru a îi salva viața micuței. Este singura soluție pe care soții Maria și Jake Grey au găsit-o pentru a achita îngrijirile medicale necesare celei mici. 

Maria și Jake Grey sunt doi părinți disperați din Sanger, Texas, dispuși să apeleze la singura soluție pe care au găsit-o pentru a putea beneficia de decontarea cheltuielilor medicale pentru îngrijirea fetiței lor de 6 ani, Brighton: să divorțeze, conform Dailymail.

Micuța a fost diagnosticată cu sindromul Wolf-Hirschhorn, o tulburare genetică cromozomială foarte rară, și are nevoie de îngrijire medicală permanentă. Cuplul mai are o fetiță de 2 ani, pe nume Fairen.

Ca urmare a maladiei care i-a afectat dezvoltarea și creșterea, Brighton are deficiențe de auz și văz, suferind totodată de convulsii.

„Când ai un bebeluș, totul devine foarte stresant și trebuie să te adaptezi la nevoile sale 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Noi am avut un nou-născut timp de șase ani și jumătate”, a mărturisit Maria, mama fetiței, pentru WFAA.

Pentru că sănătatea copiilor lor este pe primul loc, cuplu a luat în considerare opțiunea de a divorța pentru ca Maria să figureze ca mamă singură și șomeră și astfel să primească banii necesari pentru îngrijirea celei mici.

„Ne-am promis că vom face tot ce putem să aibă o viață pe cât de bună, oricât timp ar fi lângă noi”, a mai spus femeia, menționând că rezistă acestei situații pentru că se bazează unul pe celălalt.

Printre lacrimi, ea a mărturisit că o cuprindea frica de fiecare dată când deschidea emailul: „Mi-a fost frică de ce ar putea veni, că aș putea primi o factură sau că aș putea primi un refuz”.

Jake este un veteran de armată care câștigă anual 40.000 e dolari, dar chiar și așa familia se confruntă cu dificultăți financiare. În fiecare an, ei trebuie să plătească 15.000 de dolari pentru îngrijirea lui Brighton.

„Pentru o familie ca aceasta este o situație dură. Cred că ne arată că avem nevoie să regândim sistemul de sănătate, mai ales pentru cei în situații vulnerabile”, a spus Thad Miller, doctor la Universitatea North Texas și expert în asigurările medicale din SUA, despre situația familiei Grey.

Citește și: 

O veveriță uriașă, motiv de furie într-un oraș din Kazahstan. Mulți susțin că este periculoasă

Magazinul care nu are vânzători sau paznici. Se află în România

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter