Obsesia pentru shopping şi alte manii ciudate

De Diana Zagrean, pe

Unii oameni nu se pot abţine de la anumite gesturi sau au porniri ciudate şi obsesii pentru activităţile cotidiene. De la obsesia pentru shopping, la spălatul pe mâini de 300 de ori pe zi, cererile în căsătorie pe bandă rulantă sau imposibilitatea de a te da jos din pat, iată care sunt cele mai ciudate manii din lume.
Obsesia pentru shopping
Multe femei se autoproclamă obsedate de shopping, dar există şi cazuri patologice. Aceste persoane nu reuşesc să se oprească din cumpărat nici atunci când rămân fără bani şi adesea apelează la credite şi împrumuturi la prieteni, până ajung la sapă de lemn.
Ca obsesie secundară, doromania se manifestă prin nevoia puternică de a face cadouri, indiferent de împrejurări. Aceşti oameni îşi vând până şi casele şi organele pentru a plăti cadouri pentru cei dragi.
Obsesia pentru spălatul pe mâini şi frica de microbi
Dacă aţi observat că un prieten se spală pe mâini un pic mai des decât ar fi cazul, poate suferi de ablutomanie. Aceasta este obsesia de a se curăţa permanent, asociată cu teama de microbi şi murdărie. Oamenii care suferă de această boală au, cel mai adesea, şi alte manifestări obsesiv-compulsive.
Oameni obsedaţi de cereri în căsătorie
Gamomania este dorinţa puternică de a cere oameni (uneori chiar necunoscuţi)în căsătorie. Deşi de cele mai multe ori, cei care suferă de această boală obsesivă sunt refuzaţi şi pleacă acasă cu inima frântă, uneori se poate ajunge la poligamie. Cei care suferă de forme mai uşoare ale acestei obsesii reuşesc să se controleze destul cât să fie credibili atunci când lansează întrebarea.
Astfel, ei pot cere în căsătorie până la trei persoane şi duce vieţi paralele fără să se poată abţine sau fără să spună adevărul despre celelalte familii, de teama acuzaţiilor penale.
Citeşte mai multe despre obsesii şi manii ciudate pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter