O nouă specie de gândac de apă a fost numită după Leonardo DiCaprio

De Oana Dinu, pe
O nouă specie de gândac de apă descoperită recent în Malaezia va purta numele actorului Leonardo DiCaprio, in semn de recunoaștere pentru implicarea lui în protejarea mediului.

Insecta care a fost numită după DiCaprio a fost descoperită pe o piatră din apa curgătoare care duce la cascada dintr-o zonă a insulei Borneo care aparţine Malaeziei. Primul exemplar din specia Grouvellinus leonardodicaprioi a fost găsit în timpul unei expediţii în Maliau Basin din Borneo, conform The Guardian.

Ea a primit numele actorului, în semn de recunoaștere a activismului său pentru mediu, după ce participanţii la această expediţie şi angajaţi la Maliau Basin Studies Centre au votat în favoarea acestuia în cadrul unei ceremonii organizate la finalul călătoriei.

Leonardo DiCaprio a înființat în 1998 o fundație pentru mediu, pentru a proteja ecosistemele amenințate din jurul lumii. În 2016 a primit un premiu de la ONU pentru munca sa. DiCaprio a spus atunci că, din punctul lui de vedere combaterea schimbărilor climatice ar putea fi cea mai importantă oportunitate economică din istoria SUA.

„În acest caz, nu am numit acest gândac după Leonardo DiCaprio deoarece seamănă cu actorul. Am vrut să subliniem faptul că fie şi cea mai mică creatură este importantă, cum este acest gândac mic despre existenţa căruia nu ştia nimeni”, a spus Iva Njunjić, de la Taxon Expeditions.

Insecta neagră de mici dimensiuni, cu ochi uşor proeminenţi este cea mai recentă specie ce poartă numele unei personalități. Tot anul acesta, o insectă zburătoare din Amazonul brazilian a fost numită după Arnold Schwarzenegger. În 2017, o molie a fost numită după Donald Trump. Numele actriţei Kate Winslet a fost dat, de asemenea, unei specii de gândac. Și alte insecte poartă nume celebre precum George W Bush, Bill Clinton şi Adolf Hitler.

Citește și:

Cele mai detestate actrițe din toate timpurile

Pamela Gidley, actrița din “Twin Peaks”, a murit la 52 de ani

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter