Cu câți bani au rămas Cătălin Bordea și Nelu Cortea după ce au câștigat America Express

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 28 martie 2023, 12:23

Cătălin Bordea și Nelu Cortea au câștigat sezonul cinci al emisiunii America Express. Cei doi nu au plecat acasă doar cu un trofeu, ci și cu un premiu consistent, în valoare de 30.000 euro.

După o finală strânsă, cu echipa formată din Andreea Antonescu și Andreea Bălan pe urmele lor, Bordea și Cortea au reușit să ajungă primii la finalul cursei și să câștige marele premiu.

Cu câți bani au rămas Cătălin Bordea și Nelu Cortea

Deși au primit un cec onorific cu suma de 30.000 euro trecută pe el, de fapt, cei doi câștigători au plecat acasă cu o sumă mai mică. Și asta din cauza faptului că acest câștig este unul impozabil.

Potrivit codului fiscal, veniturile din premii se impozează cu 10%.

Citește și: Cătălin Bordea și Nelu Cortea, marii câștigători ai emisiunii America Express: „E incredibilă senzația” / Video

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării veniturilor din premii.

După un calcul simplu, am aflat că suma cu care au rămas Cătălin Bordea și Nelu Cortea după impozitare este de 26.890 euro. Astfel, contul fiecăruia s-a mărit cu suma de 13.445 euro.

Citește și: Cătălin Bordea și Nelu Cortea, primele mesaje după ce au câștigat finala America Express: „Nu se poate” / Video

Asta, fără să luăm în calcul cele patru amulete a câte 1.000 de euro câștigate de-a lungul competiției și a sumei pe care cei doi au negociat-o pentru fiecare etapă parcursă în cadrul emisiunii America Express.

Unde se va desfășura următorul sezon al emisiunii America Express

Deși acest sezon al America Express de abia s-a încheiat, telespectatorii sunt curioși să afle detalii despre sezonul cu numărul șase.

Despre acest următor sezon au vorbit producătorii îndrăgitului show, Mona Segall și Andrei Lionte. Invitați zilele trecute în podcastul lui Mihai Morar, cei doi au dat câteva detalii despre noul sezon, pentru care încă nu s-au început filmările.

Citește și: Andreea Bălan și Andreea Antonescu, după ce au pierdut America Express: „Cele mai ambițioase perechi au fost în finală” / Video

Citește și: Câte kilograme a slăbit Cătălin Scărlătescu la America Express. Dezvăluirile făcute de celebrul chef / Video

Producătorii au dezvăluit că următorul sezon se va filma tot în America de Sud, însă în alte țări.

„Următorul sezon va fi tot America Express. Țările s-ar putea să se schimbe. Vom filma în sudul Columbiei, partea spre Bolivia, Ecuador și Argentina”, a spus Mona Segall, care a precizat, însă, că încă sunt în discuții cu acele țări.

De asemenea, Mona Segall și Andrei Lionte au spus că și-ar dori ca Delia să participe în calitate de concurent, însă artista nu se lasă deloc convinsă. Și asta din cauză că nu vrea să participe decât alături de soțul ei, dar acesta nu își poate lăsa afacerile nesupravegheate atât de mult timp.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Cătălin Bordea și Nelu Cortea în finala America Express

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter