Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru ruși: „Acesta este un război ilegal”

De Unica.ro, pe

Arnold Schwarzenegger a transmis poporului rus un mesaj emoționant prin intermediul rețelelor de socializare. Actorul le-a vorbit despre ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina și i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului.

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, a transmis un mesaj pentru ruși și pentru soldații lor care luptă în Ucraina. Într-un video de aproximativ 9 minute, publicat pe Twitter, actorul de la Hollywood, care se consideră un vechi prieten al Rusiei, și-a exprimat admirația față de poporul rus, dar făcut și remarci dure despre războiul din Ucraina. Acesta le-a transmis rușilor că propriul Guvern îi minte.

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pentru ruși: „Acesta este un război ilegal”

Puterea şi inima poporului rus m-au inspirat întotdeauna. Simt afecțiune și respect pentru oamenii din Rusia. De aceea sper să mă lăsați să vă spun adevărul despre războiul din Ucraina și ce se întâmplă acolo. Nimănui nu îi place să audă ceva critic la adresa guvernului său, înțeleg asta, dar, în calitate de prieten de multă vreme al poporului rus, sper că veți auzi ce am de spus. 

Nu Ucraina a început acest război. Nici naționaliștii sau naziștii. Cei de la Kremlin care dețin puterea au început acest război. Acesta nu este războiul poporului rus. Nu.

Ar trebui să știți este că 141 de națiuni la ONU au votat că Rusia este agresorul. Vedeți că lumea s-a întors împotriva Rusiei din cauza acțiunilor sale în Ucraina. Din cauza brutalității sale, Rusia este acum izolată de națiuni. De asemenea, nu vi se spune adevărul despre consecințele acestui război asupra Rusiei. Îmi pare rău să vă spun că mii de soldați ruși au fost uciși. Au fost prinși între ucrainenii care luptă pentru patria lor și conducerea rusă care luptă pentru cucerire.

Citește și: Klaus Iohannis, despre presiunea războiului din Ucraina asupra României: „Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu”

Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

„Parcă mă uit la un documentar despre ororile din Al Doilea Război Mondial”

Arnold Schwarzenegger le-a mai amintit rușilor că mulți dintre ei au familii în Ucraina. El a povestit despre dramele care se întâmplă în Ucraina, despre refugiați și bombardamentele care distrug orașe, inclusiv spitale și maternități.

Vieţile voastre şi viitorul vostru sunt sacrificate pentru un război fără sens, care este condamnat de întreaga lume. Deci, fiecare glonţ pe care-l trageţi, îl trageţi într-un frate sau o soră dintre ai voştri. Fiecare bombă sau fiecare obuz care cade în Ucraina, nu cade asupra unui inamic, ci asupra unei şcoli, a unui spital sau a unei case.

Când văd cum copiii sunt scoși de sub ruine am senzația că este un documentar despre ororile din Al Doilea Război Mondial, nu știri din ziua de azi.

Pentru soldații ruși care văd acest mesaj, știți deja mult din adevărul pe care l-am spus. L-ați văzut cu ochii voștri. Acesta nu este războiul pentru apărarea Rusiei la care au luat parte bunicii sau străbunicii voștri. Acesta este un război ilegal.

Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru Putin: „Tu ai început acest război, tu îl poți opri”

Acesta și-a exprimat admirația pentru rușii care au avut curaj să protesteze împotriva războiului din Ucraina.

Lumea v-a văzut curajul. Știm că ați suportat consecințele. ați fost arestați, închiși și bătuți. Sunteți noii mei eroi, le-a spus starul de la Hollywood.

Arnold Schwarzenegger a avut un mesaj dur și pentru Vladimir Putin. Actorul i-a cerut să oprească războiul pe care l-a început.

Tu ai început acest război, tu îl conduci și tot tu îl poți opri. Este ilegal ceea ce faci, a declarat fostul guvernator al statului California. 

De asemenea, actorul a mărturisit că a văzut cât rău pot face minciunile despre război. Că și-a văzut tatăl cum a trăit toată viața cu vinovăția de a fi luptat pentru naziști în cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter