Albert Gugulan, dezvăluiri după finala „Românii au talent”: „Am avut momente când am vrut să renunț” / Exclusiv

De Unica.ro, pe

Albert Gugulan a cântat la pian legat la ochi, în finala Românii au talent 2023. Tânărul a reușit să impresioneze jurații și telespectatorii.

La doar 17 ani, Albert Gugulan a demonstrat că nu există imposibil în cântatul la pian. Tânărul a impresionat în audiții și semifinală, reușind să fie votat de către cei de acasă și calificat în marea finală.

Albert Gugulan, concurent Românii au talent: „Această idee, de a cânta legat la ochi, a fost o provocare cu mine însumi”

Albert Gugulan a cântat la pian legat la ochi, în finala Românii au talent, 12 mai
Albert Gugulan a cântat la pian legat la ochi, în finala Românii au talent, 12 mai

Vinerea trecută, pe 12 mai, el a vrut să arate că poate și mai multe, așa că a acceptat o provocare: să interpeteze legat la ochi. Rezultatul? O prestație perfectă care a primit multe aplauze și voturi. Chiar dacă nu a câștigat marele premiu „Românii au talent”, Albert promite să muncească în continuare și să se remarce prin muzică și talent.

Rareș Prisacariu este câștigătorul „Românii au talent” , sezonul 13 #magic. Puștiul în vârstă de doar 7 ani a plecat acasă cu premiul în valoare de 120.000 de euro.

Albert, ne-ai surprins pe toți în finală cu o interpretare legat la ochi. Cât ai pregătit acest moment?

Acest moment l-am pregătit prin foarte mult studiu, și muncă depusă. Pot spune că mi-a luat ca să-l pregătesc perfect, o lună de zile doar de studiu intens, fără a lucra cu un profesor performant. Această idee, de a cânta legat la ochi, a fost o provocare cu mine însumi, pentru a mă depăși, fiind prima oară.

„Pasiunea pentru pian a început de la vârsta de 3 ani”

Spune-ne cum a apărut pasiunea ta pentru pian?

Pasiunea pentru pian a început de la vârsta de 3 ani, datorită părinților mei, ei fiind în domeniul muzical. Aceștia mi-au făcut cadou o orgă de jucărie, iar eu la această vârstă foarte fragedă, la 3 ani, printr-o simplă joacă începusem să cânt cu clapele și cu vocea, „Pușca și cureaua lată”, primul meu cântec, și îl cântam destul de bine, în ton și în măsură.             

Ce a însemnat pentru tine experiența Românii au talent? Cât de dificil a fost totul?

Pentru mine, această experiență pot spune că a fost unică, deoarece am trăit alte emoții față de cele pe care le simțeam până acum la fiecare concurs.

Albert Gugulan a cântat la pian legat la ochi, în finala Românii au talent

Albert Gugulan nu a reușit să câștige marele premiu
Albert Gugulan nu a reușit să câștige marele premiu

Ești extrem de tânăr și totuși ai demonstrat că poți interpreta partituri dificile. Ai avut vreodată momente când ți-ai dorit să renunți la pian?

Partiturile dificile le interpretez cu mare ușurintă, deoarece în ultimii ani numai așa am studiat. Îmi place să mă auto-depășesc. Pot spune că am avut, deoarece am trecut prin momente când nu mi s-a acordat meritul meu, cu toate că eu știam că meritam mult mai mult.

Ce faci când nu repeți pentru pasiunea ta? Ce alte hobby-uri mai ai?

Pentru mine cel mai important este pianul, iar în timpul meu liber pe care îl mai am, din când in când, merg în parc, mă liniștesc în natură, și mai ies cu prietenii.

Foto: Pro TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter