Nu a vrut să dea bani educatoarelor și toți părinții au atacat-o. Ce decizie a luat femeia

De Oana Dinu, pe
O femeie din Pitești a reclamat anumite nereguli observate la grădinița fiicei ei, dar spune că autoritățile au ignorat-o. Ce decizie radicală a luat.

Mihaela Petrescu a vorbit în vara lui 2018 despre modul în care se desfășurau lucrurile la grădinița fiicei sale. Aceasta a povestit că exista o cutie în care părinții trebuiau să pună bani pentru educatoare, dar nu primeau nicio chitanță pentru ei, conform Adevărul.ro.

„«Vă mulţumesc» frumos că aţi tratat problemele legate de banii plătiţi pe educatoare cu cea mai mare seriozitate, adică zero! Pentru voi, plata acestor opţionale fără chitanţă individuală este cât se poate de normală şi legală şi, mai ales, spuneţi că nu se ştia de această practică (în realitate, stipulată în contractul cu grădiniţa). «Vă mulţumesc» frumos că mi-aţi explicat că în România se pot da cadouri (dar cine vrea să dea, nu să fiu obligată sau şantajată). «Vă mulţumesc» că, înainte de aceste două probleme, aţi tratat cu «foarte mare seriozitate» problema copilului meu, când nu îşi dezvoltase încă capacitatea de a urina controlat în timpul somnului şi, după ce am fost pusă la colţ de doamna educatoare, doamna inspectoare care trebuia să îmi rezolve problema nu a făcut nimic pentru copilul meu, ba, mai mult, a transmis absolut tot ce îi comunicasem doamnei directoare“, a spus Mihaela Petrescu.

După trei ani, revoltată de situație, femeia a depus plângere la mai multe instituții ale statului, cum ar fi Ministerul Finanțelor din Piteşti, Inspectoratului Şcolar General şi Ministerului Educaţiei. Aceasta mărturisește că nu a primit niciun răspuns.

Atât cadrele didactice, cât și părinții celorlalți copii au fost foarte deranjați de sesizările făcute de Mihaela Petrescu în ceea ce privește cotizațiile la grădiniță prin intermediul unei cutii, motiv pentru care a fost nevoită să își mute fetița la o unitate de învățământ particulară.

„Dragi părinţi, atâta timp cât unii dintre voi vă ridicaţi şi cereţi celorlalţi să dea bani pentru «doamne», să nu vă mai văitaţi pe la colţuri că vreţi o ţară ca afară! Atâta timp cât sunteţi de acord şi plecaţi capul când vi se cer bani, sunteţi în aceeaşi barcă cu cei ce pretind aceşti bani pentru doamne. Practica asta vine de pe vremea lui Ceauşescu când se dădea şpagă pentru un pui sau o cafea. Vedeţi, dragi părinţi, ce vi s-a transmis? Uitaţi-va bine în oglindă, tot aşa vor face şi copiii voştri când vor creşte! Ştiu, cu siguranţă, că sunt mulţi părinţi care îmi dau dreptate, însă nu mulţi au avut curajul meu de a înfrunta o clasa întreagă de oameni obedienţi. Diferenţa între mine şi voi este asta: eu îi voi transmte copilului meu să nu plece capul în faţa nedreptăţii, să ia atitudine când i se cer bani nejustificat şi niciodată să nu urmeze o turmă doar de teamă că va fi marginalizat“, a mai spus Mihaela Petrescu.

În urma acestui scandal, femeia s-a hotărât să plece din țară și să se mute în Anglia împreună cu fetița ei. Aceasta este convinsă că departe de sistemul de învățământ românesc, copilul va fi primi o educație sănătoasă și nu va mai avea probleme de acest gen.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter