Flora Năstase, viață marcată de trei căsnicii și pierderea averii! „Regina blănurilor” dezvăluie: „Am înțeles solitudinea târziu” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 februarie 2023, 17:33

Designerul Flora Năstase, cândva una dintre cele mai bogate femei din România, ne spune de ce a evitat să facă compromisuri, care a fost „prețul” pe care l-a plătit și cum a ajuns acum, înțelegând solitudinea, să fie fericită și liniștită.

Supranumită „Regina blănurilor”, Flora Năstase dezvăluie, într-un interviu în exclusivitate pentru Unica.ro, detalii neștiute despre copilăria și familia ei. Aflăm de unde a început pasiunea ei pentru blănuri, ce a învățat de la mama sa și ce fel de adolescentă a fost.

Flora Năstase: “O femeie care vrea să țină o căsnicie trebuie să facă niște compromisuri”

Flora Năstase ne spune cum a reușit să depășească depresia pe care a trăit-o, după ce, în 2012, și-a pierdut toată averea estimată la 7 milioane de euro, pentru care a muncit întreaga viață! Imperiul construit în jurul afacerii cu blănuri s-a ruinat, iar Flora Năstase a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, după ce ani buni s-a „scăldat” în lux. A fost internată la Psihiatrie, a urmat tratament și nu a renunțat! A luat-o de la capăt, iar astăzi simte că și-a regăsit echilibrul.

În exclusivitatea pentru UNICA.RO, „Regina blănurilor” dezvăluie motivul pentru care nu s-a mai recăsătorit și aflăm de ce nu ar trăda niciodată pe nimeni. Celebra creatoare recunoaște că cel mai mare defect al ei este „temperamentul violent” la care lucrează și aflăm cum își găsește echilibrul după o perioadă grea.

De unde a început pasiunea pentru blănuri?

Pasiunea mea a început în primul rând de la haine, de mică am iubit enorm hainele. Nici nu eram la școală și primeam de ziua mea metraje, mă duceam cu ele la croitoreasa bunicii mele și împreună îmi făcea rochițe. Pasiunea a crescut odată cu vârsta apoi mama a avut crescătoria de nutrii și am înțeles, la facultate, ce înseamnă blana, valoarea ei, și am început să lucrez alături de ea.

Cum a făcut Flora Năstase bani în comunism: “Nu era o activitate oficializată, nu aveai voie să faci comerț cu așa ceva”

Am citit că, pe vremea comunismului, făceai haine de blană în ilegalitate. Cum reușeai?

Nu aveam voie să facem haine așa că luam pieile de iepure, de exemplu, pe care le cumpărasem și mergeam la blănari să le croiască. Nu era o activitate oficializată, nu aveai voie să faci comerț cu așa ceva. Hainele le făceam cum vroiam eu și adaptam pe măsură ce vedeam cum arată, pentru că la blană nu poți desena, ca la material.

În 2023 cum merg vânzările? Femeile încă își doresc haine de blană naturală sau optează pentru cele sintetice?

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, merge treaba. Atâta timp cât există această afacere înseamnă că merge și atunci când nu va mai aduce profit, o voi închide. O companie nu este o societate de binefacere, ea se înființează pentru profit.

„Regina blănurilor”, în depresie după ce și-a pierdut averea: “Am fost și m-am tratat la spital, a trebuit să exist în continuare”

Cum ai reușit să depășește depresia? Te-a întărit această experiență?

Puterea ți-o da viața când îți da câte un brânci și nu ai încotro. Eu nu mi-am permis să-mi plâng de milă chiar dacă am avut o depresie cruntă. Am fost și m-am tratat la spital, a trebuit să exist în continuare. Nu mă consider o femeie puternică dar nu am avut încotro, ce era să fac.

Citește și: 6 lucruri pe care să nu i le spui unei persoane cu depresie

Acum, dacă ai avea ocazia, ai mai investi în imobiliare? Sau rămâi la prima pasiune?

Sigur că aș mai investi dacă aș avea capital necesar. Nu am motive să n-o fac, dacă aș putea.

Flora Năstase, despre copilărie: “Nu m-am plimbat în parc așa cum fac adolescenții, cu vreun iubit de mână”

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Când eram foarte copil mă jucam foarte mult cu prietenii, îi aduceam la mine acasă, eram leaderul grupului. Când am crescut îmi plăcea la spectacole și la restaurant. Nu m-am plimbat în parc așa cum fac adolescenții, cu vreun iubit de mână. Eu m-am plimbat la maturitate. Nu am avut timp să dezvolt o pasiune pentru călătorii.

Când eram mică mergeam 3 luni pe an la schi și 4 luni vara la mare. Nu prea mai erau călătorii, erau mutări de-a dreptul. Când m-am căsătorit prima dată au început călătoriile pentru că stătea în Germaina și mergeam la el.

Flora Năstase, viață marcată de trei căsnicii și pierderea averii! "Regina blănurilor" dezvăluie: "Am înțeles solitudinea târziu" / Exclusiv
Familia Florei Năstase. Sursă foto: Arhivă personală

Cum a fost relația cu mama ta? Ce ai învățat de la ea și te-a ajutat în viață?

Mama a fost o persoană foarte puternică, fără să lase impresia asta. N-a avut încotro, a trebuit să ne crească. De la ea am moștenit spiritul întreprinzător și independența. Mama spunea toată viața că trebuie să trăiești din propriile mâini, să nu depinzi niciodată de nimeni. Mama nu a fost o persoană afectuoasă, spunea că ne sărută în somn. Ne-a învățat să avem îndatoriri, să ne respectăm părinții.

“Când erau ședințe o rugam pe sora mea mai mare să vină la școală pentru că aveam multe absențe”

Ai fost premiantă? Ce-ți mai aminteșți din perioada școlii?

La școală am luat premiu până în clasa a 8-a. N-am fost un copil de nota 10 niciodată, nu-mi plăcea să merg la primele ore nici în liceu nici în facultate. Când erau ședințe o rugam pe sora mea mai mare să vină la școală, în locul părinților, pentru că aveam multe absențe. Când mi se făcea observație mă uitam pe geam și nu răspundeam profesorilor, eram un leader al unui grup. Am fost un copil care făcea numai ce-i plăcea, eram excepțională la română.

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Cred că cea mai mare calitate a mea este empatia și cel mai mare defect este nervozitatea. Am un temperament violent, reacția mea este aproape violentă ca să reprim ceva de nu-mi place și încă lucrez la treaba asta, încerc să mă temperez.

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

Nu mai țin minte pentru că sentimentul de iubire l-am descoperit odată cu trecerea anilor. Ce credeam eu la început că este iubire, de fapt nu era.

Ce nu ai face niciodată în viața ta?

Nu aș trăda niciodată, mi se pare cel mai groaznic sentiment.

Ce spune Flora Năstase despre compromisuri: “Sunt cel mai aspru judecător al meu”

Ai făcut compromisuri în viață?

Toată lumea face, dar cred că există o scară a compromisurilor. Sunt cele de zi cu zi, sociale, care mă ajută să exist. Marile compromisuri nu le-am făcut și nu am acceptat compromisuri care vizează persoana mea. Doresc să am respect față de mine în primul rând și, dacă aș accepta, înseamnă că mi-ar scădea valoarea. Sunt cel mai aspru judecător al meu.

Flora Năstase a fost căsătorită de trei ori: “Poate nici eu nu ofer ceea ce ar fi necesar”

Ești o femeie puternică și capabilă. Cum de nu te-ai mai recăsătorit? Sau nu a mai fost nimeni demn de încredere după ce ai divorțat?

Nu am mai avut cu cine. Am avut parte de niște eșecuri din care cred că am învățat ceva și după mi-am dat seama ce vreau de la un partener, de la o căsătorie. După ce am învățat mi-am dat seama că nu am găsit asta în potențialii parteneri care au mai apărut. Poate nici eu nu ofer ceea ce ar fi necesar. Mama mi-a zis, după al treilea divorț, să nu mai încerc că nu are rost, o femeie care vrea să țină o căsnicie trebuie să facă niște compromisuri că s-o mențină.

Flora Năstase, viață marcată de trei căsnicii și pierderea averii! "Regina blănurilor" dezvăluie: "Am înțeles solitudinea târziu" / Exclusiv
Părinții Florei Năstase. Sursă foto: Arhivă personală

Acum am un echilibru perfect, mă simt foarte bine cu mine. Omul, ca să se simtă bine cu el, trebuie să ajungă la un anumit grad de înțelepciune și respect față de el. Eu am înțeles solitudinea târziu, dar asta mi-a dat o liniște colosală și o bucurie a vieții. Important este să nu te deranjeze lumea și să nu-i deranjezi nici tu pe ceilalți.

Acum, după o perioada mai grea, cum îți găsești echilibrul?

Acum nu mai am voie să mă supăr. Anul trecut a fost foarte greu din punct de vedere emoțional, anul asta însă îl simt mai ușor, mai detașat. Mi-am impus să nu mă mai supăr, nu e un obiectiv ușor de realizat dar n-am încotro, trebuie să aleg și încerc să fac asta.

Ești pro sau contra intervențiilor estetice?

Sunt pro intervențiilor care se fac în niște limite ale rezonabilului. Femeia trebuie să se facă mai frumoasă, nu să semene cu alta. Fetele de azi sunt toate la fel, nu înțeleg de ce mi-aș dori să semăn cu altele. Atu-ul meu este să fiu eu, nu alta. Pentru intervențiile estetice trebuie să ai minte și oamenii au din ce în ce mai puțină, femeile și mai rău.

Te-ai gândit la niște planuri pentru 2023?

Sigur că am niște planuri dar am învățat să nu mai sper în ele sută la sută pentru că dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să radă, fă-ți un plan cu viața ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter