Nicolai Tand: „Este important să găteşti cu dragoste“

De Mihaela Dima, pe

Managerul şi proprietarul restaurantului „La Cantine de Nicolai“ a acceptat provocarea de a juriza ca Top Chef în emisiunea de la Antena 1. Nicolai Tand (38 de ani) îţi spune care sunt calităţile unui chef de elită şi care este condimentul ce nu trebuie să lipsească din bucătărie!
 
Care sunt criteriile pe baza cărora vei juriza şi ce trăsături trebuie să aibă un viitor Top Chef?
Viitorul Top Chef al României trebuie să fie creativ, să aibă multă imaginaţie, să ştie ce ingrediente să aleagă şi ce mixturi să creeze. Este foarte important şi modul cum va prepara totul. Trebuie să ştie cum să fie un bun administrator, să ştie să nu facă risipă şi să fie îndrăzneţ. Să nu îi fie frică.

Crezi că bărbaţii sunt mai buni în bucătărie decât femeile?

Bărbaţii îşi fac o meserie din acest lucru. Femeia găteşte în general pentru familie, are grijă cu mult drag de toţi cei din familie. Bărbatul însă are un job. Este o muncă şi trebuie să performeze pentru că din acest lucru trăieşte. A fi chef este foarte greu, iar în întreaga lume sunt şi femei, şi bărbaţi cu această funcţie. Deci nu contează genul. Contează pasiunea şi dăruirea.

Dintre toate condimentele lumii, ce nu ar trebui să lipsească din bucătărie?
Condimentul dragostei. Este important să găteşti cu dragoste.

Cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată a fost…

Nu sunt omul deserturilor. Îmi plac deserturile vechi. Brioşa. Un cozonac cu îngheţată de vanilie şi căpşune proaspete… nu mă omor însă. Acum îmi e dor de copturi de care făcea mama când eram mic. Făcea un cuptor întreg de scovergi…. şi acum mi se pare cel mai bun desert pentru mine.

Ce crezi despre food blogging? Sunt foarte multe persoane pasionate de bucătărie care îşi împărtăşesc reţetele online…
Mie mi se pare frumos. Este vorba de pasiune şi nu are cum să nu fie frumos. Este o idee bună pentru că toată lumea poate să-şi exprime sentimentele cu privire la mâncare şi de obicei este o manieră sinceră şi frumoasă. Este fain. Poţi afla lucruri noi.

Continuarea interviului o găseşti în revista „Unica“ de decembrie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter