Linia de succesiune. Cine va prelua conducerea Casei Regale a României

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 05 decembrie 2017, 13:52
Casa Regală a României prezintă linia de succesiune, după moartea Regelui Mihai la vârsta de 96 de ani, pe 5 decembrie 2017.

Regele Mihai este în momentul de față șeful actual al Casei Regale, moștenitoarea fiind Principesa Margareta. Casa Regală a României precizează că soții și copiii Principeselor nu dețin titluri personale.

Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis). Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam)”, se precizează într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteţa Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).

„Soţii si copiii Alteţelor Lor Regale Principesele nu deţin titluri personale”, precizează Casa Regală.

„Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor”, mai menţionează reprezentații Casei Regale în comunicat.

Astfel, succesiunea este următoarea:

  1. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
  2. Alteța Sa Regală Principesa Elena a României;
  3. Elisabeta Karina de Roumanie;
  4. Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României;
  5. Elisabeta Maria Biarneix;
  6. Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Modificări ale acesteia pot fi făcute prin decizia Şefului Casei Regale a României.

Citește și – Povestea tulburătoare a dragostei dintre Regele Mihai și Regina Ana

Citește și – De ce i-a fost retras titlul regal Principelui Nicolae

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter