Principesa Margareta și Principele Radu vor participa la încoronarea regelui Charles. Fiica regelui Mihai este rudă cu suveranul britanic

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 14 aprilie 2023, 10:55

Principesa Margareta și Princepele Radu vor participa la încoronarea regelui Charles al III-lea, de pe data de 6 mai.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. Nu este de mirare că cei doi principi vor fi prezenți la evenimentul istoric, întrucât între cele două familii există și un grad de rudenie.

Principesa Margareta și Principele Radu vor participa la încoronarea regelui Charles

„Majestatea Sa Custodele Coroanei României și Alteța Sa Regală Principele Radu vor lua parte la Încoronarea Majestății Sale Rtegale Regele Charles al III-lea și a Majestății Sale Regina-Consort”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Principesa Margareta, care este în prezent Custodele Coroanei României, a fost rudă de gradul IV cu Regina Elisabeta a II-a. Regretatul rege Mihai a fost văr de gradul III cu suverana care s-a stins din viață în septembrie 2022.

Citește și: Prințul Harry, vizită surpriză în Marea Britanie înainte de încoronarea regelui Charles. De ce nu se va întâlni cu Familia Regală

Mai mult, Regele Mihai a cunoscut-o pe soția sa, Prințesa Ana, la nunta reginei Elisabeta cu Prințul Philip, notează Antena 3.

Principesa Margareta, în vârstă de 74 de ani, s-a născut la 26 martie 1949, la Lausanne, în Elveţia, la un an şi trei luni după ce Regele Mihai I a fost forţat să abdice şi a ales calea exilului. Ea poartă numele bunicii materne, Margareta a Danemarcei.

Citește și: Cum arată invitația la ceremonia de încoronare a regelui Charles. Harry și Meghan încă nu au confirmat participarea la eveniment

Aceasta a preluat conducerea Casei Regale a României în anul 2017, după decesul tatălui său, regele Mihai.

Citește și: Regele Charles își dorește ca Prințul George să participe activ la încoronarea sa. Kate și William au o condiție

Prințul Harry va fi prezent la încoronarea tatălui său

Mai multe fețe regale vor fi prezente la slujba de încoronare a regelui Charles, ce se va desfășura la Westminster Abbey pe data de 6 mai. Printre acestea se va afla și Prințul Harry, mezinul monarhului britanic, care în urmă cu trei ani a renunțat la rolul de membru activ al Casei Regale pentru a se muta împreună cu soția sa, Meghan Markle, în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Regele Charles, criticat că nu îi cheamă pe copiii lui Harry la încoronare: „Este o mare greșeală!”

Ducele se Sussex va călători singur în Marea Britanie, întrucât soția lui a decis să rămână în Montecito împreună cu cei doi copii ai cuplului, hotărâre care l-ar fi întristat pe regele Charles, care a condus-o la altar pe Meghan Markle, în ziua în care s-a căsătorit cu Harry.

Totuși, suveranul spune că înțelege de ce ducii au luat această decizie, întrucât pe 6 mai, nepotul lui, Prințul Archie Harrison, împlinește 4 ani.

Pe de altă parte, situația dintre Harry și Meghan și ceilalți membri ai Familiei Regale este una tensionată, după lansarea documentarului Netflix în care ei au lansat câteva acuzații la adresa acestora. Iar lucrurile s-au agravat în momentul în care ducele de Sussex a făcut dezvăluiri fără precedent în cartea autobiografică, „Rezervă”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Principesa Margareta și Principele Radu

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter