Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 25 august 2021, 15:09
România este plină de locuri pitorești care te fac să te simți ca într-o poveste. Dar acest lac le întrece pe toate. Apa e de un albastru ireal și atât de transparentă încât poți vedea peștii cum înoată pe fundul lacului. Mai mult, se spune că lacul acesta  alungă depresia.

Acest lac uluitor se numește Ochiul Beiului și se află în Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița, din județul Caraș-Severin.

Lacul care nu îngheață niciodată

Lacul este alimentat în continuu de un izvor carstic subteran, astfel că nu îngheață niciodată în anotimpul rece. Pe tot timpul anului, acesta are o temperatură constantă între 4 și 8 grade Celsius și atrage anual păsări migratoare precum stârci cenușii și rațe sălbatice.

Ce pasari calatoare se intorc primavara la noi.

Ochiul Beiului se află la o altitudine de 310 metri și are forma unui crater oval sau a unui ochi (de aici și denumirea). Dacă vrei să te aventurezi în largul lui, trebui e să știi că are o adâncime de 3.5 metri și un diametru de 15 metri.

Povestea din spatele lacului

În spatele numelui acestui lac se află și un basm. În vremea Imperiului Otoman, un oraș sau o provincie era condusă de un bei. Se spune că fiul unui bei din acea zonă s-a îndrăgostit de fiica unui cioban. Acesta a răpit-o și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Însă, pe timpul nopții, fata a reușit să scape cu o funie împletită din propria rochie. Beiul s-a supărat și ce poruncit ca tânăra să fie ucisă. Dar fiul lui nu a fost de acord, s-a supărat și a plâns în pădure până ce s-a creat acest lac.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu lacul Ochiul Beiului.

Dacă îți plac lacurile de munte, nu rata Lacul Vulturilor din Munții Siriului

Vezi poze și informații despre lacul Colibița, una dintre perlele naturii din România!

Vezi și: Lacul Sf. Ana, lacul cu apa cea mai curată din România

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter