IT & Gadgets: Vedetele vor avea pagini oficiale verificate pe Facebook

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 14 aprilie 2022, 12:40

Oficialii Facebook au anunţat că vor curăţa reţeaua de socializare de conturile false ale celebrităţilor. Facebook va oferi o siglă de autentificare paginilor vedetelor care nu conţin mesaje ofensatoare.
Oficialii Facebook au anunţat că vor curăţa reţeaua de paginile cu „conţinut ofensator”, cum ar fi limbaj vulgar, glume sexiste sau jignitoare şi propuneri indecente şi vor autentifica conturile reale ale celebrităţilor (celebrităţi, jurnalişti, oficiali guvernamentali, mărci şi companii populare).
„Lansăm «paginile verificate», pentru a ajuta utilizatorii să găsească conturi autentificate ale celebrităţilor şi companiilor pe Facebook”, au explicat reprezentanţii reţelei de socializare pe blogul oficial Facebook, citat de AFP.
„Veţi vedea o «insignă» albastră postată în dreptul numelor lor”, a adăugat oficialul Facebook.
„Paginile pe Facebook pot fi anonime şi acest lucru este important, oamenii pot începe revoluţii aici”, a spus un oficial al grupului, într-o conferinţă care a avut loc miercuri.
Acesta a adăugat că Facebook este îngrijorat de conţinuturile jignitoare la adresa femeilor sau altor grupuri şi din acest motiv aceste pagini nu vor mai fi anonime.
Schimbările vin după ce Twitter a adoptat o poziţie asemănătoare, pentru a evita jignirilie şi inducerea în eroare a fanilor vedetelor, care credeau că postează pe pagina oficială a acestora, când, de fapt, se aflau pe pagini ale fanilor sau celor care îi urăsc.
În plus, Facebook vrea să descurajeze, pe cât posibil, paginile care instigă la ură de rasă, sex sau orientări sexuale diferite şi să reducă numărul mesajelor pline de ură şi violenţă la adresa unor personalităţi sau companii.
Citeste si FACEBOOK va introduce reclame video în News Feed. Ce părere ai?
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter