Insula pe care trăiesc mai multe pisici decât oameni

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 11 august 2020, 09:44
Pe mica insulă Tashirojima din estul Japoniei pisicile sunt regine, numărul lor fiind unul mult mai mare decât cel al locuitorilor. Aici este interzis cu desăvârșire accesul câinilor.

„Insula Pisicilor”, așa cum mai este cunoscută Tashirojima și este o insulă în Oceanul Pacific ce aparține orașului Ishinomaki, din Japonia. Este o suprafață unde trăiesc în jur de 100 de oameni, dintre care 83% sunt vârstnici, și mult mai multe pisici fără stăpâni. Insula este împărțită în două sate-porturi: Oodomari și Nitoda, iar principalele ocupații ale localnicilor sunt pescuitul și turismul.

pisici pe Insula Tashirojima

Acestea s-au înmulțit în urma convingerii oamenilor că hrănirea și îngrijirea pisicilor le va aduce bogăție și noroc, deși, inițial au fost aduse pentru a proteja de șoareci crescătoriile de viermi de mătase.

În 2011, insula a fost lovită de un tsunami

Deși în 2011, tsunami-ul Tōhoku a făcut ravagii pe insulă, iar rapoartele de supraviețuitori arătau cifre dezastruoase, populația de feline nu pare a se fi micșorat. Pentru că în cultura japoneză pisicile sunt animale norocoase, care se spune că aduc noroc tuturor celor cărora le traversează calea, unii locuitori cred că prezența lor a impiedicat distrugerea totală a insulei.

Pisicile au un altar și multe monumente pe insulă

Ele au chiar și un altar în mijlocul insulei. Pisicile se duceau la hanurile unde locuiau pescarii și cerșeau pentru resturi.  Într-o zi, când pescarii colecționau roci, o stâncă rătăcită a căzut și a ucis una dintre pisici. Oamenii au construit în memoria ei altarul Neko-jinja.

Există și 51 de monumente de piatră în formă de pisici, concentrate în zona sudică a insulei, acolo unde au fost crescătoriile.

Pentru cei care iubesc felinele, Tashirojima este destinația ideală. Aici se poate ajunge cu feribotul din localitatea Ishinomaki. Turiștii se pot caza într-un camping care are și căbănuțe în formă de pisică, deschise în perioada aprilie – octombrie. Problema este că nu aici nu sunt restaurante, iar magazine sunt puține, conform Mediafax.

Citește și: 

Dealurile de Ciocolată, un loc unic în lume. Unde se află

Lacul cu apă roz din Australia. Care este explicația

Sursă foto: shutterstock.com

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie, 16 ore pe zi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter