10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 21 decembrie 2022, 13:52

Caută un loc deosebit și plin de farmec să îi ceri mâna iubitei tale. Nu este de ajuns să cumperi cel mai frumos inel de logodnă cu diamant. Când vrei să o ceri în căsătorie, trebuie să alegi un loc spectaculos pe care nu îl veți uita niciodată, nici la 80 de ani.

Cuprins

Cererea în căsătorie este unul dintre cele mai importante momente din viața de cuplu. Dacă îi ceri mâna iubitei tale, organizează un moment deosebit. Alege o zi, un loc și un cadru cu totul special, care poate avea o semnificație deosebită peste ani!

Poate că pare intim și plăcut să îi ceri mâna în bucătărie, în timp ce pregătiți cina împreună, dar orice femeie va fi profund impresionată dacă va primi o cerere în căsătorie într-un loc cu adevărat spectaculos. Și iată 10 locuri cu adevărat deosebite din România și din lume unde poți oferi inelul de logodnă cu întrebarea nemuritoare: ”Vrei să fii soția mea?”

1. Poarta Sărutului din Târgu Jiu

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

Tinerii din Oltenia au impus deja o tradiție de mulți ani să se logodească la Poarta Sărutului, celebra sculptură a maestrului Brâncuși închinată iubirii. Se spune că cine se logodește sub această poartă va avea o căsnicie fericită, lipsită de griji și necazuri.

Poarta Sărutului se află chiar la intrarea în parcul central al orașului Târgu Jiu și iese în evidență prin simbolul sărutului, sculptat pe fiecare latură a celor doi piloni. Maestrul Constantin Brâncuși a stilizat sărutul și uniunea dintre două ființe care se iubesc în forma a două jumătăți de cerc. El și ea rămân uniți astfel pentru totdeauna în capsula unui sâmbure rotund, așa cum soțul și soția rămân uniți în sfânta taină a căsniciei. Cercul folosit de Brâncuși este totodată inelul iubirii, verigheta care este cel mai important simbol al cununiei.

2. Scara de lemn din Cetatea Sighișoara

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

Scara de lemn acoperită care urcă dealul din Cetatea Sighișoara are o legendă foarte frumoasă despre dragoste. Scara avea pe vremuri 300 de trepte, din care au mai rămas azi 175. Băiatul care urcă pas cu pas scara și la fiecare treaptă își sărută iubita și apoi îi rostește numele fără să se încurce până sus, acela este alesul!

Organizează o escapadă romantică în Sighișoara și cere mâna iubitei tale după ce urcați împreună scara de lemn! Sărut-o pe fiecare treaptă, pentru că așa spune legenda, și nu va uita niciodată!

3. Cazinoul din Constanța

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale
Cazinoul, locuri de vizitat în Constanța pe faleză

Faleza din Constanța are un farmec anume când apune soarele în luna iulie sau în luna august. Profită de concediul vostru la mare și pregătește inelul de logodnă. Ia-ți iubita într-o mică plimbare pe faleza din Constanța și cere-i mâna lângă Cazino.

Este una dintre cele mai frumoase clădiri din țară și totodată emblama orașului de la Marea Neagră. Este locul în care se dădeau baluri spectaculoase, iar tinerele elegante, cu rochii aduse de la Paris, furau privirile tuturor bărbaților. Nu puține au fost poveștile de dragoste care au început în sălile Cazinoului. Imaginea acestei clădiri frumoase, conturată de un apus spectaculos poate fi imaginea logodnei voastre!

4. Terasa Castelului Peleș din Sinaia

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale
Castelul Peleș

Peleșul rămâne cu certitudine cel mai frumos castel al României și cel mai bogat. Invită-ți iubita la o plimbare cu mașina și nu te mai opri până la Sinaia. Dacă alegi o seară romantică de toamnă pe terasa Castelului Peleș vei găsi cel mai potrivit moment să îi ceri mâna iubitei tale.

După un asemenea moment emoționant, puteți petrece câteva zile chiar în hotelul de lângă Castel pentru a rămâne în atmosfera magică a vieții regale de altădată.

5. Terasa Castelului Cantacuzino din Bușteni

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale
Castelul Cantacuzino construit de Grigore Nababul Cantacuzino

Indiferent de anotimp, terasa Castelului Cantacuzino reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri de belvedere de pe Valea Prahovei. Crestele semețe ale Bucegilor te vor impresiona! La fel și pe iubita ta! Rezervă o masă și o cină romantică la terasă, dacă vii aici vara, și fă-i o surpriză iubitei tale.

Cu ajutorul personalului de la restaurant, te poți bucura de un loc intim și de cea mai frumoasă seară în doi, când o ceri în căsătorie. Fii sigur că va fi impresionată de eleganța locului și de pregătirile deosebite pe care le faci pentru ea.  

6. Plaja de la Gura Portiței

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

Înainte de a începe sezonul turistic, plaja de la Gura Portiței are un farmec aparte. Ajung aici puțini turiști, plaja este aproape pustie, dar locul este îmbietor și romantic. Scrie-i numele din scoici pe mal și cere-i mâna iubitei tale pe plajă, într-un moment deosebit… la apus, spre exemplu.

Ai putea pregăti și un coș cu trandafiri, câteva lumânări parfumate și melodia voastră preferată, pe care puteți face câțiva pași de dans direct pe nisipul plajei. Cu siguranță, marea de la Gura Portiței te va inspira să creezi un moment romantic pe care nu îl veți uita niciodată.

7. Rozariul din Mândruloc

femeie-cu-trandafiri

Fă-i o surpriză iubitei tale și oferă-i o grădină cu mii de trandafiri. Rozariul din localitatea arădeană Mândruloc a devenit unul dintre cele mai frumoase și romantice locuri din România. Este un adevărat colț de rai, cu mii de tufe de trandafiri în toate culorile lumii. Sute de tineri vin aici în fiecare primăvară, și din România, și din străinătate, să se bucure de spectacolul trandafirilor.

Este un loc unde merită să faci o cerere în căsătorie, pentru că își va aduce toată viața aminte de grădina minunată în care i-ai promis dragostea ta!

8. Poiana Inimii de lângă Alba Iulia

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

Dacă vrei un loc mai sălbatic, dar totodată simbolic pentru a-i cere mâna iubitei tale, caută Poiana Inimii din județul Alba. Este o poiană în mijlocul pădurii care a luat forma de inimă în mod natural, fără intervenția omului… sau cel puțin așa susțin localnicii.

Poiana se află foarte aproape de satul Bucerdea Vinoasă, la 16 km de Alba Iulia. Orice localnic te poate îndruma să ajungi în poiană. Drumul poate fi străbătut cu mașina până la ieșirea din sat, apoi pe jos pe o potecă ce urcă prin pădure.

Dacă sunteți amândoi aventuroși și vă plac drumețiile în natură, o cerere în căsătorie în Poiana Inimii va fi povestea voastră de neuitat.

9. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

10 locuri romantice unde să îi ceri mâna iubitei tale

Dacă vrei să faci cererea în căsătorie iarna, așteaptă să se construiască hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Este un loc de o frumusețe ireală în orice anotimp, dar clădirea din gheață îi oferă un farmec aparte în miezul iernii.

Multe cupluri se gândesc să se logodească între Crăciun și Revelion. Perioada sărbătorilor de iarnă, plină de lumini colorate și veselie, este propice pentru petreceri de logodnă. Dar momentul în care o ceri de soție trebuie să fie unul magic doar pentru voi doi. Iar peisajul minunat de la Bâlea Lac, zăpada strălucitoare și hotelul de gheață pot face un cadru mirific pentru marea întrebare.

10. Bucureștiul la înălțime

Un loc cu totul inedit pentru o cerere în căsătorie poate fi un restaurant la înălțime din București. Dacă nu poți călători, alege o cină romantică deasupra parcurilor din Capitală. Poți alege terasa Teatrului Național sau restaurantul cu o panoramă de invidiat din Piața Presei, ori localurile aflate la înălțime în Centrul Vechi. Ai aproape 16 restaurante și terase situate pe cele mai înalte acoperișuri ale Capitalei, de unde poți admira un apus superb și unde îți poți cere iubita în căsătorie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter