India va introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii

De Oana Dinu, pe
Guvernul indian a aprobat introducerea pedepsei cu moartea, care va fi aplicată violatorilor de copii cu vârsta sub 12 ani.

Prim-ministru Indiei, Narendra Modi, vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru cei care violează copii sub 12 ani, ca un răspuns la valul de atacuri sexuale care au înspăimântat India.

Mondi a convocat o întâlnire de urgență a Cabinetului pentru a aproba un ordin executiv sau o ordonanță care să modifice legea penală actuală din India. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie semnată de președintele indian, conform The Guardian. 

Prim-ministru a fost obligat să ia măsuri urgente după ce cazurile de abuzuri fizice au stârnit furia publică. Oamenii spun că sistemul nu s-a schimbat prea mult după ce, în 2012, o studentă a fost atacată în autobuz în timp ce călătorea cu iubitul ei și a murit câteva zile mai târziu.

Anul acesta o fetiță de 8 ani au fost răpită, drogată, violată și ucisă într-un templu hindus. Un alt caz implică un membru al partidului naționalist hindus, care a fost arestat după ce el și fratelui lui au fost acuzați că au violat o fată de 15 ani. Copila a încercat să-și dea foc în fața casei Prim-ministrului. A doua zi, tatăl ei a murit în custodia poliției.

Ritmul lent al justiției este un obstacol semnificativ în încercarea Indiei de a face față atacurilor sexuale. Este cunoscut faptul că procesle judiciare durează ani sau chiar decenii.

În 2016 au fost raportate 40 000 de violuri în India, copii reprezentând 40% din victime.

Citește și:

DJ-ul suedez Avicii a murit la 28 de ani

O țară și-a schimbat numele peste noapte în eSwatini

Sursă foto: shutterstock.com

 
 

 

 
 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter