FOTO: Top 4 ruine europene misterioase care merită vizitate

De Diana Zagrean, pe

Vechiul continent european este plin de atracţii turistice învăluite în mister. De la construcţii de dinainte de era noastră, la vechi clădiri din Evul Mediu înconjurate de legende, Europa oferă multe variante pentru exploratorii aventuroşi. Iată 4 ruine europene misterioase care merită vizitate.

Stonehenge din Anglia

Ansamblul de pietre de la Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute şi misterioase locuri din Europa. Grupurile de roci aşezate într-un fel de altar pe mai multe rânduri (30 blocuri de gresie la exterior,din care doar 17 mai stau în picioare astăzi) au stârnit curiozitatea şi fabulaţiile încă din secolul X.
Nimeni nu ştie cu exactitate la ce a folosit construcţia bizară din Anglia, dar legendele vorbesc de un rol religios, un altar de sacrificiu pentru zei sau chiar de portaluri către alte lumi.
FOTO: Top 4 ruine europene misterioase care merită vizitate

Capela Rosslyn din Scoţia

Construită în secolul 15, capela Rosslyn din Scoţia a devenit celebră odată cu romanul lui Dan Brown, Codul lui DaVinci.
Bănuită ca fiind un sediu al francmasonilor (ordin ocult cu ocupaţii mistice dar şi politice), capela are multe simboluri ciudate încrustate în arhitectură şi se spune că are legătură cu Cavalerii Templieri şi comorile aduse de ei din Ţara Sfântă.
Citeşte şi FOTO: Top 5 oraşe dispărute superbe
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter