Anastasia, fiica lui Liviu Vârciu, se afla în Turcia în momentul producerii cutremurului: „Nu știam ce s-a întâmplat”

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 09 februarie 2023, 19:37

Liviu Vârciu și iubita sa, Anda Călin, au trecut prin momente terifiante, în urma cutremurului devastator din Turcia. Fiica lor, Anastasia, se afla la Istanbul în momentul producerii seismului.

Anda se afla la aeroport în ziua în care un cutremur de 7.8 magnitudine a lovit Turcia și Siria. Mergea la mama ei, care locuiește la Istanbul, pentru a o aduce acasă pe Anastasia.

Anastasia, fiica lui Liviu Vârciu era în Turcia în momentul producerii cutremurului

Atât Liviu Vârciu, cât și partenera sa, Anda Călin, au fost îngrijorați pentru fetița lor cea mare, Anastasia, în vârstă de 6 ani. Din fericire, fetița a fost în siguranță, întrucât seismul nu s-a resimțit și la Istanbul.

„Mama stă în Istanbul, iar acolo nu s-a resimțit. Nu știam ce s-a întâmplat, în acel moment mă aflam în aeroport, în drum spre mama, ca să iau fata acasă. Ei îi place acolo, si nouă la fel, și mergem în Turcia când timpul ne permite”, a declarat Anda Călin pentru Playtech.

Liviu Vârciu și-a înscris fiica la o școală privată turcească, unde învață atât turca, cât și limba engleză.

„Suntem foarte mândri de ea. E anul întâi, merge la o școală turcească privată. Este la un preț mai accesibil, față de ce există la noi în zonă, dacă nu chiar cel mai scăzut. Dar sunt foarte mulțumită, acum a învățat să citească și mă uimește în fiecare zi. Mama și tata știu să scrie de la 3 ani. Școala este în engleză, dar are și ore de turcă. Mama stă în Istanbul, deci e la fix, pentru când va merge în vacanță”, a mai spus Anda Călin.

Citește și: Cine l-a salvat pe Mircea Badea la cutremurul din 1977. Prezentatorul avea trei ani când s-a produs tragedia

Citește și: Mădălin Ionescu spune că a avut o premoniție legată de cutremurul din Turcia: „E o însușire moștenită de la mama mea”

Citește și: Cum a supraviețuit scriitorul Romulus Rusan la cutremurul din 1977. Soțul Anei Blandiana a stat ore în șir sub dărâmături

Citește și: Alex Dima, despre cât de pregătită este România pentru un cutremur puternic: „Ne uităm înmărmuriți”

Cutremur devastator în Turcia și Siria

Un cutremur de 7.8 magnitudine s-a produs pe data de 6 fabruarie în Turcia și Siria. La câteva ore distanță s-a produs un al doilea seism, de 7.5 magnitudine.

Mai multe clădiri au fost distruse și mii de oameni și-au pierdut viețile printre dărâmături. Ultimul bilanț al victimelor arată că 12.000 de persoane au murit, în timp ce alte peste 58.000 au fost rănite, potrivit Antena 3 CNN.

Zece provincii din Turcia au fost afectate de cele două cutremure.

Miercuri, 8 februarie, panica s-a reinstalat în rândul oamenilor din Turcia, după ce alte două seisme au fost resimțite în acea zonă.

„În ziua de 08 Februarie 2023, la ora 13:24:07 (ora locală a României), s-a produs în centrul Turciei un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.6, la adâncimea de 10km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58km N de Kahramanmaras, 105km V de Adiyaman, 106km V de Malatya, 115km N de Gaziantep, 137km NE de Osmaniye, 161km SE de Kayseri, 177km NV de Sanliurfa, 184km S de Sivas, 193km V de Elazig, 194km V de Siverek”, a transmis nstitutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Liviu Vârciu și Anda Călin

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter