Reacția lui Mircea Lucescu după ce a fost surprins de cutremur în Turcia: „Am simțit tot”

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 07 februarie 2023, 14:21

Mircea Lucescu se afla în Turcia în momentul în care a avut loc cutremurul devastator. Antrenorul lui Dinamo Kiev a povestit prin ce a trecut ieri dimineață.

Mircea Lucescu, în vârstă de 77 de ani, a fost din nou martorul unei tragedii. La aproape un an de când a fost nevoit să fugă din Ucraina, unde începuse războiul, antrenorul a trecut iar prin momente grele.

Acesta se afla în Antalya, în cantonament cu echipa sa, Dinamo Kiev, atunci când au avut loc seismele care au făcut mii de victime și zeci de mii de răniți în Turcia și în Siria. Primul cutremur, cu o magnitudine de 7,8 grade, a avut loc în zorii zilei de luni, 6 februarie 2023.

Reacția lui Mircea Lucescu după ce a fost surprins de cutremur în Turcia

Mircea Lucescu se afla în stațiunea Belek din Antalya atunci când pământul a început să se cutremure, la ora 4:17 ora locală (3:17 ora României).

„Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4.30, într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor”, a dezvăluit acesta, potrivit antena3.ro.

Antrenorul român a mărturisit că nu s-a panicat, dar i-a adus aminte de cutremurul din 1977, care a devastat Bucureștiul.

„Nu m-am panicat, dar ma gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini de și mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77”, a declarat Mircea Lucescu.

Citește și: Otilia Bilionera, primele declarații după cutremurul din Turcia, țară unde locuiește iubitul ei: “M-am întors acum două zile de acolo”/ Exclusiv

Dorinel Munteanu a fost și el în Antalya în momentul cutremurului

Tot pentru cantonamentul de iarnă se afla în Antalya și Dorinel Munteanu, alături de echipa sa, Oțelul Galați. Antrenorul a mărturisit că s-a simțit foarte puternic, dar lumea nu a intrat în panică.

„Sigur, am simţit cutremurul foarte bine. A durat în jur de vreo 40-45 de secunde. Lumea n-a intrat în panică în hotel. Toată lumea a fost în camere, nu am simţit nicio panică. S-a simţit foarte tare. Au început să tremure toate lustrele, toate paharele de pe masă.

Sper să nu se mai repete. Chiar am simţit şi replica după vreo 10 minute, dar mult mai slabă şi mult mai scurtă decât a fost cutremurul. Din fericire, toată lumea e bine şi ne continuăm activitatea”, a spus acesta, potrivit digisport.ro.

Citește și: Este România afectată de cutremurele din Turcia? Ce spune profesorul Gheorghe Mărmureanu: „Nu am mai văzut aşa ceva”

Mesajul lui Gică Hagi pentru poporul turc

Gică Hagi este un nume cunoscut și apreciat de poporul turc. Între 1996 şi 2001 a jucat la Galatasaray Istanbul, alături de care a obţinut patru titluri de campion şi două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA şi Supercupa Europei. De asemenea, în perioadele 2003-2004 şi 2010-2011 a fost antrenorul echipei turce.

„Toate gândurile mele se îndreaptă către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi! Fiţi puternici!”, a scris Gheorghe Hagi pe Facebook.

Turcia, lovită din nou de cutremur marți

După seismele devastatoare care au lăsat în urmă peste 5.000 de morți și zeci de mii de răniți în Turcia și Siria, alt cutremur a lovit estul țării marți. Acesta a avut o magnitudine de 5,7 grade, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă acesta nu a mai avut intensitate atât de mare ca primele, ar putea fi un pericol pentru salvatori, dar și pentru supraviețuitorii care se află încă între dărâmături. De asemenea, există riscul ca alte clădiri, deja afectate, să se prăbușească.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter