Filmele de groază te ajută să slăbești

De Oana Savin, pe
Dacă te uiți la filme de groază slăbești. Cel puțin asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Westminster. Potrivit unui nou studiu, filmele de groază au mai multe efecte benefice asupra organismului uman: ard caloriile și le schimbă oamenilor starea de spirit.

Persoanele care au urmărit un film de groază de 90 de minute au ars până la 113 calorii, echivalentul a 30 de minute de mers pe jos. Unele filme au fost mai eficiente ca altele. Astfel, s-a descoperit că filmul „The Shining” arde 184 calorii, „Jaws” 161 calorii și „The Exorcist” 158 calorii, relatează The Guardian.

Studiul a dezvăluit că filmele care cauzează „sărituri de spaimă” sunt cele care ajută cel mai mult la arderea caloriilor deoarece cresc ritmul cardiac într-un mod dramatic.

Fiecare din cele 10 filme testate au crescut pulsul și au mărit numărul bătăilor inimii”, a afirmat dr. Richard Mackenzie, specialist în metabolismul celular și psihologie la Universitatea din Westminster.

În timp ce pulsul se mărește și sângele este pompat mai repede în corp, trupul experimentează o creștere a adrenalinei. Această eliberare a adrenalinei produce mici explozii de stres intens provocat de frică care este cunoscut pentru faptul că micșorează apetitul, mărește rata metabolică bazală și arde un număr mare de calorii.

Cu toții cunoaștem sentimentul de a vrea să te ascunzi după canapea sau să iei o pernă atunci când ne uităm la filme de groază. Dar acest studiu arată că cei care vor să slăbească ar trebui să își țină ochii pe ecran”, a afirmat Helen Cowley, editor la Lovefilm, care a comandat acest studiu.

Top 10 filme de groază care ard calorii

  1. The Shining: 184 calorii
  2. Jaws: 161 calorii
  3. The Exorcist: 158 calorii
  4. Alien: 152 calorii
  5. Saw: 133 calorii
  6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorii
  7. Paranormal Activity: 111 calorii
  8. The Balir With Project: 105 calorii
  9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorii
  10. Rec: 101 calorii

Citește și: Un bărbat vrea „să întinerească” în acte cu 20 de ani. E nemulțumit că nu are succes la femei

Citește și: Un concurs de frumusețe din Brazilia s-a încheiat cu o bătaie între concurente VIDEO

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter