Evenimente de weekend: 5 festivaluri la care poţi să mergi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Minivacanţa care se apropie cu paşi repezi te obligă să îţi pregăteşti bagajele la fel. Distracţia va suna din toate colţurile ţării în acest weekend, fie că ajungi în Constanţa, Sibiu, Năvodari sau Sfântul Gheorghe!
În caz că nu ţi-ai făcut planuri pentru cele trei zile libere, îţi facem noi cele mai bune recomandări. Iată unde poţi poposi în acest weekend.

Ziua Marinei în Constanţa

În Constanţa, Ziua Marinei, de pe 15 august, antrenează deja Forţele Navale Române de o săptămână arsenalul de nave, marinari şi militari care defilează pe faleza Cazinoului Constanţa încă de pe 9 august.

Expoziţii, lansări de carte şi, desigur, sonorele concerte ale fanfarei animă oraşul-port în aceste zile, precum şi celelelate staţiuni de pe litoral.

Sâmbătă, 13 august, la Muzeul Marinei Române are loc Ziua Porţilor Deschise, dacă te plictiseşti la plajă, duminică, 14 august, de la ora 19.00, poţi să vezi demonstraţii artistice pe faleza din faţa Comandamentului Flotei şi în Piaţa Ovidiu, iar luni, 15 august, la ora 18.00, la sala Clio a Muzeului Marinei Române, va avea loc un concert de muzică de cameră „Marea Dragoste”, organizat de Compania „Opera Viva”.

ArtMania la Sibiu

În Sibiu are loc cel mai important festival muzical de aici, care animă deja cetatea medievală deja de două zile.

ArtMania aduce în Piaţa Mare din Sibiu nume perstigioase ale rockului alternativ şi simfonic. Lacuna Coil – în premieră în România -, Tarja – regina rockului simfonic, Republica, binecunoscuta trupă britanică de rock alternativ, şi Sonata Arctica sunt cap de afiş în această ediţie.

Perioadă de desfăşurare: 8-14 august
Preţ: 70-110 lei

Festivalul de Film Anonimul – Sfântul Gheorghe

Dacă nu ai ajuns vara aceasta în Deltă, mai ai două zile să îl prinzi pe Anonimul, care a animat plaja din Sfântul Gheorghe timp de două săptămâni.
 
O plimbare cu şalupa în Deltei Dunării, puţină plajă pe nisipul fin din Sfântu Gheorghe şi ultimele cele mai bune filme ale festivalului, iată cât de frumos poate suna o vacanţă prelungită în acest peisaj minunat.
 
În plus, tot în acest weekend are loc şi Festivalul Internaţional al Dunării de la Tulcea, care debutează ci Târgul de meşteşugari şi o expoziţie cu maşini de epocă.

Perioadă: 8 – 14 august
Loc: Complexul Green Village
Preţ: gratuit

Alternative Summer Day – Bucureşti

Nici dacă rămâi în Capitala nu vei simţi că pierzi distarcţia. Cu Deftones cap de afiş, Paraziţii, Luna Amară, Implant pentru Refuz şi White Walls şi mulţi alţi figuranţi notorii pe liste, Alternative Summer Day stabileşte la mijlocul lunii bastionul muzical la Arenele Romane din centrul oraşului.

Perioadă: 13 august
Preţ: 90 de lei

Summer Well 2011 – Buftea

În caz că ai chef de o ieşire mai scurtă din oraş, Buftea (20 km) este destinaţia.

Fă o plimbare până acolo, sâmbătă sau duminică, şi te vei delecta cu muzică, filme, expoziţii şi alte evenimente inedite organizate de Summer Well, cel mai nou festival din peisajul efervescent al verii.

Plan B, Mystery Jets, Interpol sau The Raveonettes sunt excepţii muzicale ale festivalului pe care nu trebuie să îi ratezi în această vară.

Perioadă: 13 – 14 august
Preţ: 99 lei abonament/ 2 zile

Festivalul Sunwaves 10 – Năvodari

Şase scene, zeci de trupe şi artişti şi sute de mii de wati de sunet şi lumină într-o singură zi, acolo unde s-a stabilit de 10 ani epicentrul muzicii electronice. Cea de-a zecea ediţie a festivalului care încinge nisipul din Năvodari ia startul pe 13 august, de la ora 22.30 până a doua zi în zori, cu cei mai versaţi DJ ai momentului.

Perioadă: 13 august, 22:30
Preţ: 20, 30, 45, 60 şi 80 de lei. Duminică, intrare liberă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter