Evenimente de weekend: 4 festivaluri excepţionale

De Nicoleta Galeteanu, pe

La început de octombrie, festivalurile vor încinge atmosfera mai ceva ca într-un weekend de vară. La Bierfest, berea va curge doua zile la rând, la Explore Dance Festival…
…performanţele artiştilor internaţionali promit să te lase fără suflare, iar cel mai important festival de film din Bucureşti pelicule străine de excepţie care au impresionat publicul mondial.

Află mai multe despre evenimentele de anvergură care te invită în acest weekend să te destinzi.

Festivalul de film Ro-IFF

După Next, TIFF şi Anonimul, un alt mare festival deschide porţile iubitorilor de film în acets weekend. Nu îl lăudăm pentru că este al nostru, ci pentru că Festivalul de film Ro-IFF 2011, care începe fix pe 1 octombrie, aduce în premieră filme de senzaţie ale anului pe care ar fi păcat să le ratezi.

„In a Better World”, pelicula premiată cu Oscar, va rula în premieră absolută, precum şi alte producţii binecunoscute, dintre care „Henry de Navarre” de Jo Baier, „Slovenian Girl”, Damjan Kozole, sau „Mamma mia”, în regia lui Phyllida Lloyd.

Bătrânul festival, aflat la a şaptea ediţie, te taxează cu un (1) leu biletul la intrare în cinematografele Corso şi Eforie.

Explore Dance Festival

Artişti din peste 16 ţări vin la Explore Dance Festival pentru a demonstra talentul şi pasiunea lor pentru dans, aşa că te invităm să mergi la MNAC, Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara să vezi coregrafii cu totul spectaculoase.

eXplore dance festival înseamnă 30 de spectacole, 21 de filme de dans, opt workshopuri, cinci lecturi, o masă rotundă, dar şi o serie de evenimente şi programe speciale. În cadrul festivalului va fi decernat Prix Jardin d’Europe, singurul premiu european pentru tineri coregrafi.

Deutsches Bierfest 2011

Dacă ai ratat faimosul festival din Munchen, micul nostru „Paris” a importat suficientă bere cât să organizeze unul identic aici.
Începând de astăzi, timp de o săptămână, festivalul berii din inima Bucureştiului te ispiteşte cu cele mai bune mărci de bere bavareze şi cu mâncăruri tradiţionale nemteşti, dar pe muzica românească. Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis şi Hara te vor acompania la un pahar de bere.

Deutsches Bierfest se desfăşoară în zona Grozăveşti, vizavi de restaurantul „La Jăratic”.

Noaptea Bibliotecarilor cu proiecţii de filme şi lansări de carte

Avem „noaptea muzeelor”, „noaptea filmelor”, dar nu aveam o noapte specială dedicată lecturii. Până acum, căci în noaptea dintre 1 şi 2 octombrie, peste 40 de biblioteci te invită la lectură nocturnă, conferinţe, dezbateri, proiecţii de filme, concerte şi lansări de carte.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 18 şi 4 dimineaţa, dă o tură prin club… bibliotecile din oraş, ca să rămâi cu altceva în loc de o mahmureală.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter