Evenimente de weekend: 4 destinaţii în ţară pentru festivaluri

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cine s-a gândit că vara e pe sfârşite nu a auzit probabil de prognoza din luna august, când febra festivalurilor va încinge atmosfera mai tare ca niciodată.
Prin urmare, lasă leneveala la plajă şi fă un tur de ţară pe la festivalurile sonore desfăşurate acum. Iată unde trebuie să pui pioneza pe hartă, în acest weekend.

Muscel cLoverFest 2011

Ce poate suna mai bine decât o ieşire la munte, unde să te relexezi la umbra pădurii în miros de brad şi ascultând cele mai frumoase melodii din toate timpurile?

Dacă şi ţie îţi sună la fel de bine, atunci ia drumul spre Muscel (Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Moroieni-Sinaia), acolo unde are loc Muscel cLoverFest 2011.

Este singurul festival de coveruri, care readuce în atenţia publicului cele mai frumoase hituri muzicale – balade, blues-uri, piese rock -, ascultate şi fredonate de generaţii întregi.

Te poţi desfăta şi la târgul de produse agro alimentare organizat aici, pentru a face apoi o plimbare cu bicileta.

Tărăboi Beach Fest 2011

Dacă ţi-ai propus să ajungi totuşi la plajă în aceste zile, dar nu ai merge tocmai până la Mamaia, avem şi pentru tine o soluţie.

În ciuda numelui său bizar, festivalul te aşteaptă cu muzică electronică şi aceeaşi atmosferă ca pe litoral, pe plaja Mirceşti din staţiunea Amara din Ialomiţa.

Iar dacă tot se anunţă tămbălău, va fi unul armonios, cu headlineri precum Raoul Russu, Selectro – Marika, D-laid, Bully, Christian Lepah sau Addikt.

Stufstock 2011

Cel mai sonor festival de pe plaja românească se instalează duminică pe nisipul fierbinte din Vama Veche. Timp de o săptămână, festivalul aduce pe scenă nume de prestigiu precum Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron, OCS, White Walls şi mulţi alţii, precum şi un program multicutural cuprinzător – de la film, teatru, la fotografie şi workshop-uri de muzică.

Preţul unui abonament pe toată perioada festivalului, 21 – 27 august, care asigură intrarea la spectacolele de teatru, proiecţiile de film şi muzică este de 90 de lei.

Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare”

Iată o destinaţie ideală pentru cei care au ratat Festivalul Medieval de la Sighişoara de anul acesta.

Cetatea Sucevei îşi deschide porţile în acest weekend pentru a reînvia spiritul medieval de pe vremea cavalerilor.

Pe străzile oraşului se anunţă o spectaculoasă paradă – vor avea loc turnire ale acestora, spectacole de teatru, dansuri medievale, poveşti cavalereşti, jonglerii şi cascadorii cu steaguri şi foc şi concerte de muzica medievală.

Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter