„Don’t Look Up”: filmul care oglindește dureros realitatea în care trăim. Meryl Streep: „Ne-am obișnuit să iubim oamenii răi”

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 15 decembrie 2021, 11:22

„Don’t Look Up” este filmul care a luat lumea cu asalt – atât prin actorii de top care joacă în el, cât și prin subiectul actual și sensibil pe care îl abordează.

În film joacă cei mai buni actori de la Hollywood: Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Tyler Perry, Rob Morgan și Timothée Chalamet.

Când Kate Dibiasky (jucată de Jennifer Lawrence), o studentă la astronomie, și profesorul Dr. Randall Mindy (jucat de Leonardo DiCaprio) descoperă o cometă de mărimea Muntelui Everest, aceștia trebuie să pornească într-un tur mediatic prin care avertizează omenirea despre pericolul iminent, care ar aduce sfârșitul omenirii dacă oamenii nu ar face nimic.

Singura problemă? Oamenii fie nu îi cred, fie fac meme, fie pornesc teorii ale conspirației despre pericolul care amenință omenirea.

Filmul combină perfect comedia cu drama. Scenaristul și regizorul Adam McKay, laureat în trecut cu Premiul Oscar, a spus că inițial, filmul nu trebuia să aibă subtonurile umoristice pe care le are. „M-am jucat cu ideea de a face o dramă la obiect la început, sau un studiu de caz intim al acestor personaje, dar la un moment dat am știut că era nevoie să fac o comedie, pentru că după ultimii câțiva ani, simt că avem cu adevărat nevoie de râsete.

„Don’t Look Up” este o metaforă pentru reacția oamenilor la pandemie

„Don't Look Up": filmul care oglindește dureros realitatea în care trăim. Meryl Streep: „Ne-am obișnuit să iubim oamenii răi”

Urmărind filmul, este imposibil să nu observi asemănările între ce se întâmplă pe ecran și ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Din această perspectivă, „Don’t Look Up” poate fi văzut ca o veritabilă lecție de gestionare a marilor dezastre, fie că este vorba de pandemii, încălzire globală sau asteroizi inevitabili.

Cum de atâția actori cu greutate de la Hollywood s-au reunit pentru acest proiect? „Sincer, încă sunt complet șocat că aceste mega-vedete au fost de acord să facă acest film”, a recunoscut McKay. „Noi am trimit inițial scenariul pe la începutul anului 2020. Jen Lawrence a fost prima cu care am vorbit și a fost prima care a semnat. Apoi Leo a fost de acord, apoi Jonah, apoi Meryl. La un moment dat, directorul de casting chiar a spus că devine ridicol”.

Însă la puțin timp după, pandemia de COVID-19 a lovit, schimbând datele problemei. Adam McKay a povestit că a fost ciudat să vadă cum se desfășoară dezastrul, realizând că scenariul pe care l-a scris prindea, pas cu pas, viață în lumea reală. „Țin minte că am oprit știrile într-o noapte și am recitit scenariul, iar primul meu gând a fost că nu este suficient de nebunesc. De fapt, părea să fie cam fad prin comparație cu ce se întâmpla în realitate. Așa că am modificat lucrurile astfel încât să fie cu 15% mai nebunești decât erau înainte”.

Când i-a întrebat pe actori dacă încă vor să mai facă filmul, ținând cont de realitatea pandemiei, răspunsurile lor au rămas pozitive. „Mi-am dat seama că oamenii voiau să facă ceva care să reflecte lucrurile prin care treceam cu toții”.

Meryl Streep, care o joacă pe președintele Orlean, un personaj care caricaturizează fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost fascinată de rolul pe care l-a jucat. Ea a fost mai mult decât încântată să aducă acest personaj la viață. „Ne-am obișnuit să iubim oamenii răi”, a povestit Meryl Streep. „Anti-eroinele sunt mai rar întâlnite. Să luăm de exemplu «The Devil Wears Prada». Miranda Priestly este unul dintre acei oameni care sunt neplăcuți, dar am înțeles-o mai bine, pentru că avea o povară mare pe umeri. Dar președintele Orlean poartă povara conducerii țării cu mare ușurință. Rareori se gândește de două ori la asta”.

Filmul „Don’t Look Up” poate fi văzut pe Netflix începând cu data de 24 decembrie 2021.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter