Doi turiști au fost salvați dintr-o prăpastie datorită unui mesaj pe Facebook

De Oana Dinu, pe
Doi turiști americani au trecut prin momente de cumpănă în timp ce se aflau în vacanță în Bali. Eu au fost salvați dintr-o prăpastie după ce au transmis un mesaj pe Facebook.

Michael Lythcott, în vârstă de 36 de ani, și prietena lui, Stacey Eno, se plimbau cu un scuter pe insula indoneziană când au pierdut controlul motocicletei și au căzut într-o prăpastie. Ei s-au trezit după un timp, când afară era deja întuneric, informează Digi24.

Și-au dat seama că locul în care sunt este abrupt și nu pot urca, mai ales să erau răniți și abia se puteau mișca, dar nu știau exact unde.

„Am crezut că o să murim acolo, pentru că nimeni nu știa unde ne aflăm sau ce se întâmplase, unde avusese loc accidentul. Abia puteam eu să îmi amintesc cum se petrecuse accidentul”, a povestit bărbatul.

Atunci le-a venit ideea de a scrie un mesaj pe Facebook pentru a cere ajutorul prietenilor din mediul virtual.

„Ajutor. Sunt în pericol. Sunați la poliție” a fost mesajul lui Lythcott.

Americanul a reușit să vorbească cu o prietenă și să îi dea indicații despre locul în care se aflau. Apoi, și alți prieteni alarmați de mesaj au început să ia legătura cu oameni care le puteau sări în ajutor, iar echipele de salvare au reușit să ia legătura cu răniții.

„Am primit un apel de la un angajat al consulatului, care m-a calmat și mi-a spus să stăm liniștiți pentru că au trimis ajutoare, dar că trebuie să îi ajut să mă găsească. I-am spus că pe GPS vedeam un hotel în apropiere de mine. Apoi mi-a murit bateria” a mai povestit Mickey Lythcott.

Cei doi au fost găsiți și transportați de urgență la spital.

„Sunt extrem de norocos. Când călătorești ajungi să cunoști o mulțime de oameni buni, dispuși să te ajute oricând. Fără prietenii noștri nu am fi supraviețuit”, a adăugat Lythcott.

Mickey a postat o fotografie și de pe patul de spital, unde își informează urmăritorii din social media care este starea lui, dispus să povestească tuturor povestea lor de supraviețuire.

Doi turiști au fost salvați dintr-o prăpastie datorită unui mesaj pe Facebook

Citește și:

Iluzia optică special creată pentru a depista autismul. Cum funcționează

7 sate de poveste pe care le poți vizita în vacanță

Sursă foto: Facebook / Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter